Marius Tunstad går fra Aase Prosjekt til rollen som byggherredirektør i Statsbygg. Arkivfoto.

Aase-sjef blir ny byggherredirektør i Statsbygg

Administrerende direktør i Aase Prosjekt, Marius Tunstad, blir ny byggherredirektør i Statsbygg.

I en melding til Byggeindustrien informerer Aase Gruppen at Tunstad har takket ja til stillingen som ny byggherredirektør i Statsbygg. Han overtar etter Synnøve Lyssand Sandberg som nylig ble ny sjef i Oslo S Utvikling.

Statsbyggs nye bygherredirektør kom til Aase Prosjekt fra stillingen som regiondirektør i Skanska Oslo.

- Jeg har vært med på en veldig spennende og givende reise i Aase, med et fantastisk dyktig lag og mennesker som jeg vil savne. Vi gikk inn for betydelig vekst, og har i løpet 2,5 år kjøpt opp Siv. Ing. Trond Thorvaldsen, og doblet antall ansatte, sier avtroppende administrerende direktør Marius Tunstad i Aase Prosjekt i meldingen til Byggeindustrien.

Vil løfte Statsbygg

I Statsbygg er de fornøyd med å ha fått på plass en ny byggherredirektør.

Statsbygg-sjef Harald Nikolaisen. Foto: Statsbygg

- Vi er veldig glade for å få Marius med på laget. Han har inngående kjennskap til bygg og prosjektgjennomføring og ledererfaring fra både entreprenør- og byggherreroller. Jeg er sikker på at han vil bidra til å løfte Statsbygg ytterligere som en ledende byggherre, sier administrerende direktør i Statsbygg, Harald V. Nikolaisen, til Byggeindustrien.

Aase jakter ny sjef

Aase Gruppen har nå startet jakten på Tunstads etterfølger.

- Jeg tenker at det hadde skjedd før eller senere. Jeg skulle gjerne hatt med Marius videre, men slik ble det ikke. Men jeg har stor forståelse og respekt for den stillingen han går til, sier arbeidende styreleder og eier av Aase Gruppen, Elisabeth Aase i meldingen.

Tunstad har seks måneder oppsigelsestid, før han begynner i sin nye jobb i Statsbygg.

- Vi er nå en ny og større båt som trenger en ny kaptein, sier Elisabeth Aase.