Illustrasjonsfoto

Arrangerer møte om kommende tunnelprosjekter i Oslo

Norsk forening for fjellsprengningsteknikk (NFF) arrangerer i neste uke en konferanse der man kan bli informer om tunnelprosjektene som er under planlegging i Oslo.

– Når omfattende tunnelprosjekter skal gjennomføres, møter man mange utfordringer. Vi kan nevne vanskelig geologi, strenge krav til innlekkasje, alunskifer, kvikkleire kombinert med strenge krav til støy, støv og utslipp av alle slag. Av løsninger er det flere muligheter knyttet til både boring og sprengning, og til TBM. Det er mange dyktige folk, både i Norge og i andre land, som skal jobbe sammen for å få til dette på best mulig måte for byen. Internasjonal komité i NFF inviterer derfor til en todelt konferanse, som vi har kalt «Under Oslo». På konferansen vil ulike etater presentere sine prosjekter, vi gjennomgår utfordringer, krav og muligheter, samt at flere aktører vil dele sine erfaringer, sier generalsekretær Tone Nakstad
i NFF.

Både norske og internasjonale aktører vil her fortelle om utfordringer og mulige løsninger i denne typen jobber. Dag 1 av arrangementet går av stabelen 19. juni og dag 2 29. august.

Du finner mer informasjon om samlingene her.