Brantingsskolan. Illustrasjon: Skolfastigheter

Veidekke bygger skole i Uppsala

Veidekke skal bygge ny grunnskole for Uppsala kommun Skolfastigheter AB.

Den nye Brantingsskolan blir en moderne grunnskole for fjerde til niende trinn med plass til 720 elever. Prosjektet er en utførelsesentreprise til en verdi av 261 millioner svenske kroner, med byggestart planlagt til sommeren 2019 og ferdigstillelse til 2021.

Når avtalen nå er signert, er det ventet en snarlig igangsettelse, og neste steg er pæling for de nye bygningene. Cirka 700 pæler skal ned i bakken for å sikre at skolen står på trygg grunn. Dette arbeidet starter forhåpentligvis i inneværende sommer.

– Vi er svært glade for å få fortsette å bidra til samfunnsutviklingen i Uppsala gjennom oppføringen av den nye Brantingsskolan, og vi ser frem mot et involverende samarbeid med Skolfastigheter, sier avdelingssjef Anthony Norén i Veidekke Bygg Kommersiellt i Uppsala.

Det er mangel på grunnskoleplasser i det sentrale Uppsala, og Brantingsskolan blir et velkomment tilskudd. Utvendig vil nybygget harmonisere med omgivelsene og minne mye om den gamle skolen. Skolegården skal også bygges om til et trivelig miljø til glede for elever i skoletiden og for naboene på kvelder og helger. Aulaen vil bli bevart, men den øvrige bebyggelsen skal erstattes av nye, moderne pedagogiske lokaler. Både beliggenhet i skolegården og høyde og lengde på bygningen blir som i dag, men fløyene blir litt bredere enn tidligere.