Illustrasjonsfoto

Nedgang for Backe

Omsetningen for entreprenør- og eiendomskonsernet Backe falt med sju prosent i 2018 til 3,77 milliarder kroner. Resultatet før skatt endte på 45,7 millioner kroner.

2018 var et år hvor utsettelse av oppstart på flere større prosjekter medførte et fall i omsetningen på sju prosent sammenlignet med året før.

- Dette har igjen ført til et lavere resultat sammenlignet med 2017. Kombinert med nedskrivninger på noen enkeltprosjekter, så oppnår vi ikke den lønnsomheten vi forventet for året. Som et privateid konsern har vi også en betydelig aksjeportefølje som ikke utviklet seg positivt i 2018, noe som også svekket inntjeningen sammenlignet med året før, sier Eirik Gjelsvik, konsernsjef i Backe.

Det er en positiv start på det nye året, og de forventer økt omsetning og bedre resultat i 2019.

- Backe har nå en eiendom- og tomteportefølje på 1,1 milliarder med en betydelig merverdi. I 2018 økte vi vår eiendomsportefølje med 620 millioner primært bestående av OPS-prosjekter og en 33 prosent eierandel i et større kontorprosjekt. Som følge av den økte satsningen innen eiendom, har vi sammen med Kjeldsberg Eiendomsforvaltning etablert et nytt forvaltningsselskap – DRIV eiendomsforvaltning. At Backe er engasjert i hele verdikjeden fra kjøp av tomt, utvikling, bygging og forvaltning av eiendom ligger det fremover spennende forretningsmuligheter og synergier i, sier Gjelsvik.

(Klikk for større versjon)