Even Stenvaag Leira

Even Steenvaag Leira ansatt som programdirektør i Senter for eiendomsfag

Senter for eiendomsfag har ansatt Even Stenvaag Leira i nyopprettet lederstilling som programdirektør, med ansvar for senterets kompetanse- og utdanningsprogrammer.

Han tiltrer stillingen 1. april 2019, og får arbeidssted i Klingenberggata 4 i Oslo.

Programdirektøren har ansvar for å lede og videreutvikle senterets utdanningsprofil, i tråd med selskapets visjon om å være eiendomssektorens kunnskapshjem. Programdirektøren er fast medlem av senterets fagråd, som består av ledere og direktører i eiendomsbransjen.

Han kommer fra stillingen som prosjektdirektør i GK Norge, og han har til sammen nærmere ti år i ulike fagselskap i GK Gruppen. Han har også jobbet ti år i Moelven-konsernet. Leira har bred ledererfaring fra entreprenørfirmaer, eiendomsselskap samt sentral utdanning. Han har vært selskapsleder og sittet i ulike ledergrupper med ansvar for etablering, endring og ledelse av både selskap, avdelinger og prosjekter. Han har også ulike styreverv i bransjeorganisasjoner og i selskaper, samt hatt rolle som rådsmedlem i ulike fagråd og forsknings- og utviklingsprosjekter på nasjonalt og skandinavisk nivå.

Leira er utdannet ingeniør innenfor byggetekniske fag, han har utdanningsprogram på masternivå innen innovasjon og ledelse.

- Jeg mener det ligger store muligheter i å utvikle verdiskapende kompetanseprogrammer for aktørene i eiendomssektoren. Digitalisering, stadige endringer i miljø- og myndighetskrav, internasjonalisering og innovative løsninger i bransjen og i markedet, utfordrer etablert praksis og vil kreve rask omstillingsevne. Samtidig gir det nye muligheter for dem som griper sjansen. Livslang læring er påkrevet i alle bransjer. Senter for eiendomsfag evner som kompetansesenter å omstille seg raskt seg og samle ressurser til utdanninger og kurs, i tett samarbeid med toppledernettverk, faglige råd og ekspertise, som samles her på senteret. Jeg ser frem til å få være en del av dette faglige felleskapet, sier Even Stenvaag Leira.

- Med Even på laget får vårt senter en etterlengtet pedagogisk kompetanse samt faginnsikt i teknikk og miljø, som vi vil anvende til våre studenters beste. For å kickstarte Evens nye karriere vil han tilbringe første uken av sitt arbeidshold hos Säid Business School hos University of Oxford, som deltaker på et av Englands mest prestisjefylte eiendomsprogrammer. Her vil han få faglig påfyll både innen eiendomskompetanse og pedagogikk, sier Øystein Ringen-Vatnedalen.