Nye Maxbo på Flå er snart ferdig. Foto: Maxbo

Bygger Maxbo Flå i rekordfart

Maxbo fortsetter sin omfattende etablering i Hallingdal. Nå bygger de Maxbo på Flå i rekordfart.

Med hjelp av elementer ble bygget ble reist og var tett på fire uker. Da kunne bygget varmes opp, planeres og bakkeisoleres og gjøres klar for støp av gulv, som utføres i disse dager, meldert Maxbo i en pressemelding.
– Det har vært utrolig å se bygget ta form i en såpass fart. Et slikt bygg ville før ta mange uker og kanskje måneder. Nå snakker vi dager, sier Per Rune Andersen, varehussjef ved Maxbos avdelinger på Gol og i Hemsedal. Nå blir han sjef også for Flå.
– Vi er i rute og vel så det, sier han.

Kompakt varehus
Bygget oppføres av RKF Stålbygg as på Gol og byggherre er Thon Eiendom, som eier hele kjøpesenteret. I løpet av månedsskiftet mai/juni skal innredningen være på plass, før varene kommer. Planlagt åpning er i juni. Maxbo er allerede til stede på Gol, Geilo, Nesbyen og Hemsedal.
– Vi har stor tro på Flå som en viktig del av vår satsing i Hallingdal. Nå kommer vi endelig i mål med de planlagte etableringene, sier Maxbos regiondirektør Ronald Lilleberg Karlsen.
Varehuset blir en kompakt variant, lik den som åpnet i Hemsedal i fjor sommer. Det betyr at størrelsen er halvert i forhold til et tradisjonelt varehus, med et utvalg som dekker de 2500 mest populære varene. Resten blir ved behov levert samme dag, fra de andre Maxbo-varehusene, utvalgte leverandører eller direkte fra Maxbos eget logistikkselskap.

Sparer flere hundre tusen
Målet er at byggingen av Flå blir både kostnadseffektivt og miljøvennlig. Blant annet har Andersen spart flere hundre tusen kroner ved å tenke nytt rundt gjenvinning.
– I arbeidet med butikkinnredningen skal vi denne gangen gjenbruke reoler, som kommer både fra Horten og Lillehammer, sier varehussjef Andersen.
Mye av innredningen har vært i bruk i under ett år. Ved behov blir det kjøpt inn noen nye elementer.
– Våre gode leverandører er med på ideen og spiller veldig på lag i jobben med å lage dette til et miljøvennlig tiltak, sier han.