Administrerende direktør Jostein Stormo i UCO. Foto: UCO

UCO passerte én milliard i omsetning

Administrerende direktør Jostein Stormo og UCO kan presentere historiske resultater for driften i 2018. – For første gang passerte vi en milliard kroner i omsetning, sier en fornøyd Stormo til Byggeindustrien.

Samtidig klarte de å beholde en solid bunnlinje.

– Omsetningen endte på én milliard kroner, som gir en vekst på 157 millioner kroner fra foregående år. Vi fikk en bunnlinje på 15 prosent – som er noenlunde samme resultatgrad vi har hatt de senere årene. Dette er tall vi er meget godt fornøyde med, og som er et resultat av målrettet arbeid over lengre tid gjennomført av en meget dyktig stab, legger Stormo til.

Selskapet, som er 100 prosent eid av Skanska Norge, har vært gjennom en solid utvikling de senere årene. Da Stormo inntok lederstolen i 2011 omsatte utleieselskapet for cirka 500 millioner kroner – og i 2018 ble altså omsetningen dobbelt så stor.

Flere årsaker

Stormo peker på flere årsaker som kan forklare veksten og det solide fjoråret.

– Vi er en del av et godt marked, og vi har over tid hatt en god utvikling. Vi jobber hele tiden for å bedre utleiegraden, og samtidig sørge for at maskinene raskt blir tilgjengelig for utleie. Det gjør at lønnsomheten stiger tilsvarende. Høsten 2018 har vært preget av månedlige omsetningsrekorder og fjerde kvartal ble tidenes beste omsetningsmessig, og dette motiverer helt klart til å holde fokus, noe vi også fremover skal dra nytte av, påpeker Stormo.

Selskapet kan vise til flere store prosjektleveranser i fjor, ikke minst på Follobanen.

– Her har vi hatt våre største leveranser noensinne, påpeker han - og understreker at de har et bredt kundespekter – og at leveranser til Skanska kun utgjør rundt 30 prosent selskapets totale virksomhet.

– Vi har mange dyktige ansatte med lang erfaring å spille på. Det er også slik at høy trivselsfaktor går hånd i hånd med de økonomiske resultatene og må derfor vektlegges i denne sammenhengen, mener Stormo.

Videre vekst

Nå venter videre vekst for utleiegiganten.

– Det er ingenting som tilsier at ikke UCO også i 2019 skal ha høy fart. Året har startet meget godt og hvis vi får tilslag på de riktige prosjektene, samtidig som vi holder fokus på å optimalisere utleiegraden og gjør kloke investeringer, ser jeg lyst på året vi nå har startet, sier Stormo.

Tradisjonelt, med kun noen få unntak, har veksten de senere årene komment organisk. Slik blir det også fremover, men Stormo utelukker heller ikke at oppkjøp vil inngå i vekstplanene.

– Det finnes spesialistselskaper som tjener penger og som kan være interessante å se nærmere på om vi får en god match. Vi skal vokse, men vi skal ha en sunn vekst – og da gjelder det å bygge videre på en allerede god kultur i virksomheten, legger han til.

25.000 enheter

Selskapet, som ble etablert i 2002, teller nå rundt 250 ansatte fordelt på 19 lokasjoner.

– Totalt har vi 25.000 maskiner og 280.000 kvadratmeter stillaser til utleie i vår portefølje. Vi er også stolte over vårt utleiesenter på Kjeller, som med et samlet areal på 113 mål og 15.000 kvadratmeter under tak, er Norges største, sier han. Det er her hovedkontoret ligger og hvor de sentrale funksjonene er samlet. I løpet av de senere årene har de også fått inn flere tyngre maskiner i porteføljen, ikke minst til anleggsmarkedet.

– Vi har satset stadig mer inn mot anlegg – og har lyktes godt med denne satsingen. Vi har nå en rekke maskiner som gravemaskiner, dumpere og hjullastere opp til 30 tonn i porteføljen. I tillegg har vi sedimenteringscontainere og et godt utvalg innen komprimeringsutstyr til anleggsbransjen. Samtidig har vi gjort en rekke andre store investeringer innen vår produktportefølje den senere tiden, påpeker Stormo.

– Vi har en solid økonomi i ryggen noe som gjør at vi hele tiden kan investere i en ny og moderne utstyrspark – dette drar vi nytte av i markedet. En viktig del av satsingen fremover er relatert til moderne og miljøvennlig utstyr. Det betyr at vi allerede har en rekke elektriske maskiner samt mye nytt lavutslippsutstyr i porteføljen. Dette inkluderer også en tung satsing på utslippsfri byggvarme, sier han. Alle UCOs avdelinger er «grønne», samt miljøsertifisert etter NS ISO 14001-2004.

– Ved å tydeliggjøre vårt miljøengasjement og tilby produkter og tjenester med miljøfordeler, har vi som mål å ta posisjonen som ledende på miljø i utleiebransjen, slår Stormo fast.