Møller valgte A Bygg til å bygge sitt nye innovative bilanlegg. Bygget er tegnet av Meinich Arkitekter. Illustrasjon: Årstidene arkitekter.

A Bygg bygger nytt bilanlegg for Møller Eiendom

Denne uken tok A Bygg første spadetak på et helt nytt bilanlegg som Møller Eiendom bygger for Bilia i Ås.

Solbergkrysset bilanlegg omfatter 6700 kvadratmeter showroom, verksted og dekklager. Bygget ligger ved hovedinnkjøringen til Ski, og vil når det står ferdig være et av de første i landet bygget og innredet etter BMWs nye internasjonale retningslinjer for retail design, ifølge en pressemelding fra A Bygg Entreprenør.

Økte lønnsomheten

A Bygg var tidlig inne i prosjektet og bidro til å forme prosjektet med løsninger som reduserte kostnader og økte lønnsomheten. Selskapet har lang erfaring med å finne løsninger i prosjekter der kostnadene ikke matcher forventningene til lønnsomhet, forteller administrerende direktør Morten Raugstad i A Bygg.

- Vi setter oss på samme side som byggherren. Gjennom å bearbeide prosjektet bidrar vi til å finne alternativer som gir byggherren den forventete lønnsomheten.

Landets ledende

Fakta

Byggherre: Møller Eiendom AS

Arkitekt: Meinich Arkitekter AS

Areal: 6.700 kvm

Prosjekttype: Næringsbygg

Entreprise: Totalentreprise

Ferdigstillelse: Desember 2019

Solbergkrysset er A Byggs andre prosjekt for Møller Eiendom. Selv om det er selskapets første bilanlegg, er ikke A Bygg ukjent med denne typen prosjekter. På listen over referanseprosjekter finner man både showroom for Hyundai, Flagship Store for Swix, samt dagligvarebutikker for både Kiwi og REMA.

- A Bygg har de siste årene tatt en tydelig posisjon som landets ledende på lager- og logistikkbygg og mange tenker nok på oss som en lager- og logistikk-entreprenør, sier Raugstad.

- Men dette prosjektet viser at tilliten til A Bygg vokser også innenfor kontor- og næringsbygg.

Solbergkrysset ferdigstilles ved årsskiftet.