Adm. dir. Gunnar Glavin Nybø i Bygg Reis Deg sier at 90 prosent av arealet innendørs nå er solgt ut.

Bygg Reis Deg samarbeider med Fonn Byggemappen for å spre informasjon

– Vi ønsker å bedre informasjonen til våre utstillere og øke deres sjanse for suksess gjennom en mer oversiktlig bygge- og prosjektprosess. Ved å bruke Fonn Byggemappen kan vi sørge for at alle prosjektmedarbeidere og ikke bare en kontaktperson hos vår utstiller får den informasjonen fra oss som er nyttig og nødvendig for å sette seg inn i de ulike delene av deltagelse på Bygg Reis Deg, sier adm. dir. Gunnar Glavin Nybø i Bygg Reis Deg.

Han peker på at jo flere som får direkte tilgang til denne informasjonen både i planleggingsfasen og under gjennomføring, dess bedre er det.

– Dette vil redusere frustrasjon over manglende informasjon, venting på at rett vedkommende deler sin informasjon og ikke minst sikrer det at selskapet har tilgang på den informasjonen man trenger dersom det skulle skje noe med en ressursperson i teamet til vår utstiller, sier Nybø.

Byggenæringens innovasjonspris
Fonn Byggemappen var en av de nominerte til Byggenæringens innovasjonspris 2017.

– De var også en av våre utstillere og kunne tilby oss denne tjenesten som vi mener er et bedre alternativ enn vår lukkede «min side» løsning fra tidligere. Løsningen er utviklet for at utførende og byggherrer kan utveksle informasjon knyttet til et byggeprosjekt. Den er testet ut og fungerer godt for de som har tatt den i bruk. Vi har tenkt at dersom den er så enkel og god som dagens brukere sier bør den fungere godt for våre utstillere. Tross alt er mange av våre utstillere og besøkende i målgruppen for løsningens opprinnelige funksjon, legger han til.

Over 350 utstillere
Bygg Reis Deg har nå fått på plass mer enn 350 utstillere.

– Dette antallet vil øke når vi får med alle utstillere på fellesstandene. Utstillingen dekker i dag mer enn 90 prosent av det totale arealet innendørs. Vi har utvidet arealet fra 18.500 i 2017 til 19.000 i 2019. Det har vi gjort fordi vi ønsker å øke fokus mot tidlig fase i byggeprosessen. I mange fora i byggenæringen snakkes det om at dersom vi samspiller bedre og involverer flere i tidlig fasen kan vi utvikle mer bærekraftige og effektive byggeprosjekter. Hvis denne påstanden er sann ønsker vi å legge til rette for nettopp dette. Derfor inviterer vi utstillere som har verktøy eller løsninger som kan brukes for å forbedre prosjekteringsfasen til å melde seg på og bidra til at hall A blir stedet hvor utstillingen starter, sier Nybø.

De har omorganisert hallene slik at den samsvarer med byggeprosessen. Man starter i hall A og får inspirerende tips og råd for en god planleggingsfase og eksempler på beste praksis. Deretter går man igjennom hallene B, C og D i tillegg til uteområde hvor man velger materialer og utstyr før man ender opp i hall E med alt du trenger av verktøy for å utføre arbeidet.

– Det er et mål for Bygg Reis Deg å fungere som et utstillingsvindu for en mer bærekraftig utvikling av byggenæringen. For å lykkes med dette må flere ta oss i bruk og samspille med næringens største og viktigste møteplass. Blant annet bør samtlige bransjeorganisasjoner som trenger økt rekruttering bruke Bygg Reis Deg-utstillingen som en inspirerende mulighet til å vise dagens unge hvilke muligheter som finnes i denne næringen. Nylig var det seminar for rekruttering av kvinner i byggenæringen i regi av BNL. Et godt tiltak avholdt for mer enn 100 bedriftsledere, HMS-ansvarlige og andre fra byggenæringen. Men hvor får dagens unge en smakebit av byggenæringen? Hvor får dagens 10-klassinger, som står overfor sitt første karrierevalg informasjon og kjennskap til byggenæringens roller og muligheter? Det finnes mange karrieredager og åpen skole arrangeres, men hvor inspirerende og illustrerende er disse? Hvorfor ikke bruke en utstilling som favner bredt som et utstillingsvindu for alle de yrker som finnes i byggenæringen og invitere 10. klasser til å besøke Bygg Reis Deg på en guidet omvisning. Hver enkelt bransjeorganisasjon kan utvikle en presentasjon av sitt fagområde og vise elevene eksempler på aktører fra sin bransje blant utstillerne, utdyper han-

Plass til flere som brenner for utvikling av byggenæringen

– Selv om vi har god dekning i alle haller finnes det fortsatt plass til de som har innovative, bærekraftige løsninger eller de som ønsker nye kunder, nye ansatte eller ønsker å ivareta de man allerede har. Bygg Reis Deg var en handelsplass som nå ønsker å være hele næringens utviklingsarena. Derfor har vi plass til alle bedrifter og organisasjoner fra samtlige bransjer som forstår hvorfor økt samspill mellom bransjene styrker hele næringens kjennskap og omdømme, sier Nybø.

Bygg Reis Deg arrangeres 16. – 19. oktober 2019 på Norges Varemesse på Lillestrøm.