Kim Robert Lisø tiltrer stillingen allerede 1. januar 2019.

Kim R. Lisø blir ny konsernsjef i GK Gruppen

Konsernstyret i GK Gruppen har tilsatt Kim R. Lisø (49) som ny konsernsjef i GK. Han etterfølger Jon Valen-Sendstad, som går av med pensjon. Lisø tiltrer stillingen 1. januar 2019.

 – Jeg er svært glad for at Kim R. Lisø har påtatt seg rollen som ny konsernsjef. Lisø er en tydelig og kompetent leder og lagspiller med et sterkt kunde-, miljø- og lønnsomhetsfokus. Han er en verdsatt leder i selskapet, har et solid verdigrunnlag, og jeg er trygg på at han vil bidra til å løfte oss videre, sier eier og styreleder John-Erik Karlsen.

Lisø er utdannet sivilingeniør fra Narvik innen integrert bygningsteknologi og har doktorgrad i bygnings- og materialteknologi fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) med effekter av klimaendringer på det bygde miljø som tema. Han har lang erfaring med å lede høykompetente fagmiljøer innen forskning, entreprenørvirksomhet og rådgivning. Tidligere har han blant annet jobbet i Forsvarsbygg, SINTEF, Skanska og COWI, og har også vært professor II innen klimatilpasning av bygninger ved NTNU i Trondheim. Lisø kommer fra stillingen som administrerende direktør i GK Inneklima i Norge.

– GK er et selskap med en sterk posisjon i det skandinaviske markedet, takket være fantastiske medarbeidere og flotte prosjekter. Vi skal ytterligere styrke vår konkurransekraft og vekst gjennom bærekraftige, innovative og energieffektive produkter, løsninger og tjenester. Jeg gleder meg virkelig til å få være med på den videre utviklingen av lønnsom vekst i et selskap som leverer smarte løsninger for et bedre miljø, sier Lisø.

Lisø tiltrer som ny konsernsjef 1. januar 2019, når Jon Valen-Sendstad går av med pensjon etter 16 år som toppsjef i selskapet. Under Valen-Sendstads ledelse har selskapet seksdoblet omsetningen, og lagt et solid grunnlag for videre vekst og utvikling i hele Skandinavia.

GK Gruppen har siden etableringen i 1964 vært gjennom en kraftig utvikling, og er nå over 3.400 ansatte og har en årlig omsetning på mer enn seks milliarder kroner. De er til stede i hele Skandinavia, med 52 kontorer i Norge, 24 kontorer i Sverige og 8 kontorer i Danmark.