- Dette er en injiseringsmasse for alle grupper håndverkere, forteller Magnus Stensaas, produktsjef festemidler hos Würth.

Würth lanserer et nytt kjemisk anker

Würth lanserer nå et nytt kjemisk anker som er rettet inn mot utfordringer rundt montering i lave temperaturer. 

Produktet er kalt WIT Nordic, og er en universal ankermasse for bruk i betong, lettbetong og tegl med bruks- og lagringstemperatur ned til -20°C.

WIT Nordic skal være spesielt godt egnet for å ta opp høye laster i porøse forankringsunderlag som for eksempel lettklinker og tegl. WIT Nordic er et rettet inn mot den profelsjonelle delen av markedet.

- WIT Nordic har samme bruksegenskaper og kapasiteter som WIT-VM 250 – men Nordic er betydelig bedre egnet til montering i lave temperaturer. WIT Nordic ble utviklet og optimalisert for montering i lave temperaturer for å kunne ivareta de krevende klimatiske forholdene vi opplever i Skandinavia og Mellom-Europa, forklarer produktsjef Magnus Stensaas i en pressemelding.

Han peker på at det finnes flere ankermasser som er godt egnet for bruk i lave temperaturer, men dette forutsetter at mørtelpatronen er romtemperert ved bruk og lagring.

- Bruks- og lagringstemperatur er helt ned til -20° C, noe som betyr at patronen ikke trenger å være romtemperert før bruk. Tiden hvor man var nødt til å forvarme borehullet eller ankermassen er forbi med WIT Nordic, understreker Stensaas.

WIT Nordic har samme ETA, brukslaster og kapasiteter som WIT-VM 250, og er implementert i Würth sitt svært beregnings- og dimensjoneringsprogram.