Illustrasjon: LPO arkitekter

Veidekke skal bygge for OBOS på Ulven

Team Veidekke DA har fått i oppdrag av Ulven Bolig AS (OBOS) å bygge de 342 første leilighetene på Ulven i Oslo, samt en stor barnehage og næringsarealer.

Kontrakten er verdt nær 620 millioner kroner ekskl. mva.

Ulven er et av OBOS sine største utbyggings­prosjekter noensinne, og vil på sikt transformere det 280 mål store området til en spennende ny bydel i Oslo med totalt over 2.000 leilig­heter. Det første prosjektet, Ulvenparken, inneholder i tillegg til leilighetene en barnehage med fem avdelinger og nærings­arealer på gateplan. Det nye prosjektet vil få gode park- og torg­arealer i umiddelbar nærhet, samt «grønne» gatetun på begge sider. Beliggenheten er sentral på det som blir nye Ulven med kort gangavstand til kjøpesenteret og T-banestasjonen på Økern.

- Ulvenparken er et svært spennende prosjekt der vi som entreprenør har satt sammen et arkitekt- og rådgiverteam med den høyeste boligkompetansen i bransjen. I felleskap har vi kommet frem til det vi mener er fremtidens måte å samarbeide og bygge på, sier direktør for Veidekke Bygg Oslo, Anders W. Haugen i en pressemelding.

- Vår måte å organisere oss på, med etablering av et eget selskap, Team Veidekke DA, gjør at vi i fellesskap jobber veldig tett sammen om å finne de gode, kostnadseffektive og rasjonelle løsningene. Vi har allerede jobbet samlokalisert i over et halvt år, og skal fortsette med det når vi fysisk kommer i gang på Ulven. Team Veidekke DA går inn som totalentreprenør for felt B2, Ulvenparken, og kombinert med samlokaliseringen får deltagerne veldig stor eierskapsfølelse til prosjektet. Vi gleder oss til å komme i gang med byggingen og bevise at det er mulig å bygge vesentlig billigere enn dagens snitt, avslutter Haugen.

- Ulvenparken blir et borettslag med veldig gode leiligheter, gode bokvaliteter og flotte utearealer. Og det er imponerende at vi sammen med Team Veidekke DA får til å bygge Ulvenparken til en såpass mye lavere byggekostnad enn de fleste andre bolig­prosjektene vi har, sier Nils Morten Bøhler i OBOS Forretningsbygg AS.

Byggestart planlegges til desember 2018 og da flytter de første beboerne inn i sine nye leiligheter høsten 2021.

Team Veidekke DA består av Veidekke Entreprenør AS, Bravida/ORAS, LPO Arkitekter, Erichsen & Horgen, Dr techn. Olav Olsen, Landskaperiet og Stema Rådgivning. Ulven Bolig AS er et datterselskap av OBOS Forretningsbygg AS.