Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Rodeo Arkitekter/Nordic - Office of Architecture, Civitas og Tegn_3 skal rådgi NRK i vurdering av ny lokasjon

For kort tid siden ble det klart at Rodeo/Nordic, Civitas og Tegn_3 avd. Oslo er plukket ut til å rådgi NRK angående ny lokalisering, samt regulering av nytt bygg når plasseringen er valgt.

Etter lang og grundig vurdering av fremtidig behov for lokaler, besluttet NRK-styret seg tidligere i år for å flytte, skjønt det ennå ikke er klart hvor og når dette vil skje.

- NRK har vært synonymt med Marienlyst siden 1950, så å bidra til å finne best mulig beliggenhet og fremtidsrettede løsninger er en utrolig spennende oppgave, sier Käthe Hermstad i Nordic — Office of Architecture. 

-Det er mange faktorer å ta hensyn til; man må se mulighetene og rammene aktuelle tomter kan gi, samtidig som man må ha en forståelse for alle de involverte i en slik prosess, og kunne styre en rekke delprosesser på en god måte. Vi gleder oss til et spennende samarbeid med Rodeo som en sterk tverrfaglig partner innen kompleks by- og eiendomsutvikling, fortsetter hun.

- Våre to kontorer sitter på noen av landets mest spennende byutviklingsprosjekter. Dette er likevel en ekstra fjær i hatten all den tid NRK er en viktig del av norsk kulturhistorie og en formidler vi alle føler eierskap til. Hvordan dette bakteppet kan utspille seg i bybildet med ny lokalisering kan bli spennende å se, sier Henning Sunde, Founding Partner i Rodeo arkitekter.

Rodeo og Nordic signerte tirsdagdag kontrakten og gleder seg til å ta tak i oppgaven.