Færre arbeidsledige i august

Antallet registrerte arbeidsløse gikk ned med 1.300 personer fra juli til august, viser sesongjusterte tall fra Nav.

– De ferske Nav-tallene viser færre ledige i august. Hovedbildet er at vi har hatt stabil ledighet gjennom sommeren 2018, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie.

Arbeidsledighetstallene falt i august etter en tydelig økning i juli. Bruttoledigheten, som i tillegg inkluderer arbeidssøkere som deltar på tiltak fra Nav, gikk ned med 2.400 personer denne måneden.

Antall nye arbeidssøkere holder seg også på et lavt nivå. I august var det i gjennomsnitt 760 personer som registrerte seg som arbeidssøker hos Nav hver virkedag. Med unntak av de siste par månedene, er dette det laveste antallet etter finanskrisen.

Ved utgangen av august er det registrert 67.000 helt arbeidsledige hos Nav, noe som er lavere enn det var for ett år siden. Nedgangen er på 6.800 personer sammenlignet med august i fjor. Ledigheten har dermed gått ned fra 2,7 prosent av arbeidsstyrken til 2,4 prosent.

Nordea Markets melder på sine nettsider at nedgangen i arbeidsledigheten neppe kommer til påvirke renteoppgangen som Norges Bank har varslet i september.