Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) skriver i sitt svar til Riksrevisjonen at arbeidet med terrorsikringen er planlagt ferdigstilt innen 2025 – ti år etter Stortingets frist. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Regjeringen vil utsette terrorsikringsfrist med ti år

Regjeringen planlegger å utsette datoen for terrorsikring til 2025. – Regjeringen kan ikke selv bestemme andre frister enn det Stortinget har vedtatt, sier SV.

I 2010 vedtok den rødgrønne regjeringen en forskrift som sier at alle samfunnskritiske eiendommer skal terrorsikres senest innen 1. januar 2015.

I Riksrevisjonens rapport får regjeringen hard kritikk, samtidig som det kommer fram at Forsvaret ligger langt bak tidsplanen. I sitt svar til Riksrevisjonen skriver forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) ifølge Klassekampen at arbeidet nå er planlagt ferdigstilt innen 2025 – ti år etter Stortingets frist.

«Jeg mener tidsfristene som i sin tid ble satt av Jens Stoltenbergs andre regjering for å etablere grunnsikring i henhold til lov og forskrift, var for optimistiske og basert på et ufullstendig beslutningsgrunnlag», skriver han.

Riksrevisjonen svarer med å vise til at det «ikke er fremmet noen forslag til endringer av tidsfrister overfor Stortinget».

– 2025 er altfor sent, og regjeringen kan ikke selv bestemme andre frister enn det Stortinget har vedtatt, sier Torgeir Knag Fylkesnes (SV) i kontroll- og konstitusjonskomiteen til avisen.

Stortinget skal i slutten av august holde kontrollhøring om Riksrevisjonens rapport.