Skissen viser hvordan navneveggen skal lyse opp i mørket. Illustrasjon: Statsbygg

Statsbygg

Statsbygg: Åpner midlertidig minnested 22. juli

22. juli 2018 markeres blant annet med åpning av det midlertidige nasjonale minnestedet i Regjeringskvartalet.

Statsbygg har vært byggherre for det midlertidige minnestedet i Regjeringskvartalet på oppdrag fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Minnesmarket er formet av 3RW arkitekter AS.

Glass og lys

Glass og lys er gjengående temaer i utformingen. 

Veggen er rammet inn av to glassplater på hver side og vil belyses på kveldstid av åtte lysarmaturer som er plassert bak veggen.

Glass har vært et viktig symbol for manges opplevelse av hendelsen i Regjeringskvartalet 22. juli. Derfor har man ønsket å benytte dette materialet, skriver Statsbygg i en pressemelding.

Kvadratisk ringmur

Minnesmerket består av en kvadratisk ringmur på 15x15 meter som rammer inn en minneveggen, områder med glassgrus, samt trærne som hører til enden av Lindealléen. Det er brukt 17 kubikkmeter resirkulert glass som er tromlet til glassgrus, 50 kubikkmeter betong og 150 meter med LED-lys.

Området vil etter hvert bli en stor byggeplass, så det er satt opp noen elementer som vil bli starten på byggegjerdet til den kommende byggeplassen. Trærne er beskyttet mot det tromlede glasset det omgis av, ved hjelp av stålrammer rundt roten.