I juni signerte Nordic Choice Hotels leiekontrakt på HasleLinje. Illustrasjon: Ghilardi+Hellsten / Photon ImagesDet kommende byggetrinnet langs Sjøpromenaden på Verket Moss med tilhørende brygge. Illustrasjon: LPO arkitekterIllustrasjon: LPO arkitekter

Höegh mot nye høyder

Höegh Eiendom melder om økte leieinntekter, nye prosjekter på Hasle og utbygging av en helt ny bydel i Moss.

Det kommer frem i en pressemelding fra Höegh Eiendom fredag.

– Vi er godt fornøyde med åtte prosent vekst i leieinntektene i 2017, men forventer ytterligere vekst som følge av at vi ferdigstiller flere store byggeprosjekter i årene fremover, uttaler administrerende direktør Eirik Thrygg i pressemeldingen.

Höegh Eiendom Holdings konsernregnskap for 2017 viser 8 prosent vekst i leieinntektene. Resultat før skatt endte på 110 millioner kroner i 2017 mot 118 millioner kroner i 2016. Korrigert for endringer i salgsgevinster og en reversert nedskrivning i 2016, hadde konsernet en resultatforbedring på 57 millioner kroner som i hovedsak fordeler seg med 14 millioner i økte leieinntekter, 13 millioner i fra boligproduksjon i Moss og 34 millioner i økt resultat fra deleide selskaper (Hasle og Indekshuset). En høyere netto finanskostnad utgjør 6 millioner kroner i minus.

Les hele konsernregnskapet her.

Höegh Eiendoms eiendommer Indekshuset på Solli Plass, som eies 50/50 med familien Steinsvik, det store byutviklingsprosjektet Hasle Linje, som eies 50/50 med AF Eiendom, og handelssenteret og boligprosjektet Bygg 01 på Hasle, som eies 50/50 med Profier, konsolideres ikke i dette regnskapet, heter det i pressemeldingen.

– Leieinntektene våre vil øke betydelig i årene som kommer, blant annet på grunn av at vi har ferdigstilt Wergelandsveien 7, det nye hovedkontoret til Securitas på Hasle, og det nye hovedkontoret til Skatt Øst i Moss som åpner i september i år, sier Eirik Thrygg.