Osmund kaldheim

Husbanken har ansatt fem nye direktører

Bakgrunnen for nyansettelsene er en omorganisering av Husbanken.

– Vi har bygget en enklere organisasjon. Sterke, nasjonale fagkontor skal gi støtte til regionkontorene i deres arbeid med kommunene, sier administrerende direktør Osmund Kaldheim.

Her er de nye direktørene:

Vibeke Røise Warholm (36), direktør for Styring og utvikling

Warholm kommer fra stillingen som seksjonsleder i Politidirektoratet. Hun har solid erfaring innen prosjektledelse, økonomi- og virksomhetsstyring og internkontroll. Hun får ansvaret for overordnet styring av Husbanken, kontakt med departementene, rapportering og strategisk HR-arbeid.

Else Merete Guntveit (54), direktør for Kommunikasjon

Guntveit kommer fra stillingen som kommunikasjonsdirektør ved byrådslederens kontor i Oslo kommune. Hun har bred erfaring som journalist og kommunikasjonsdirektør. Hun får hovedansvaret for helheten i Husbankens kommunikasjon.

Per Olaf Skogshagen (53), direktør for Kommune og marked

Skogshagen har vært ansatt som seniorrådgiver i Husbanken siden 2016. Han har lang erfaring som prosjektleder og rådgiver i Larvik kommune. Han får hovedansvaret for å styre og utvikle helheten i Husbankens tjenester til kommunene, markedsaktørene og samarbeidspartnere.

Anders Jørgensen (47), direktør for Digitalisering

Jørgensen kommer fra stillingen som fungerende direktør for Digitalisering. Han har vært sentral i moderniseringen av Husbankens digitale tjenester siden 2010. Jørgensen har lang erfaring innen prosjekt- og personalledelse. Han får ansvaret for både utvikling og drift av Husbankens IT-systemer og digitale tjenester.

Merete Berg (53), regiondirektør for Husbanken nord, Hammerfest

Berg har vært ansatt i Husbanken siden 2009 og kommer fra stillingen som avdelingsdirektør for lån og tilskudd ved kontoret i Hammerfest. Berg har lang erfaring fra Husbankens samarbeid med kommunene og får ansvar for kommunene i Finnmark og Nord-Troms, inkludert Tromsø og Balsfjord.

Stillingen som regiondirektør for Husbanken nord, Bodø lyses ut på nytt for å få flere kvalifiserte søkere. Andree Grundstad Meby forsetter å fungere i stillingen, slik han har gjort til nå, i tillegg til å være direktør for Økonomi og fellestjenester.