Brann i søppelbil antente villa i Oslo

En voldsom brann i en søppelbil har spredt seg til et hus og en garasje på Grefsen i Oslo. Brannvesenet har ikke kontroll på flammene.

Alle nødetater ble sendt til Mikael Hertzbergs vei på Grefsen etter at det kom melding om brannen klokken 14.54. En søppelbil sto da i full fyr, og flammene hadde antent en enebolig ved siden av.

– Det er snakk om en gassdrevet søppelbil som har tatt fyr. Den sto ved siden av en enebolig som også tok fyr. To personer som jobbet på søppelbilen er lettere skadd og får behandling av helsepersonell på stedet, sier politiets operasjonsleder Gjermund Stokkli til NTB.

Han forteller at det er kraftig røykutvikling fra brannen og ber beboere i området om å holde vinduene lukket. Det har vært flere eksplosjoner fra søppelbilen, noe som antas å stamme fra både dekk og gasstankene.

– Det er trolig ikke ytterligere fare for eksplosjon på stedet, sier Stokkli.

Brannvesenet har ennå ikke kontroll over brannen, som også har spredt seg til garasjen ved siden av.

– En motorsykkel er reddet ut, men det er ikke kontroll på brannen i hus og garasje, skrev politiet på Twitter klokka 16.

Hele Mikael Hertzbergs vei er sperret som følge av brannen. Det er flere andre boliger i nærheten av det brennende huset, men politiet opplyser at det ikke er aktuelt å evakuere noen fra hus i nærheten.