Foto: Nordic Bulk

Nordic Bulk melder om stor interesse for CDE

Få uker etter at Nordic Bulk landet en eksklusiv avtale med CDE global, har de solgt anlegg til Iskalk på Island og opplever stor interesse fra mange av de største aktørene i Norge.

Det skriver Nordic Bulk i en pressemelding tirsdag.

– Dette er en stor nyhet som blir pratet om i bransjen, vi har allerede fått seks - syv forespørsler og booket møter for å se på muligheter og tilpasninger rundt vaskeanlegg fra CDE, uttaler Peder Egeland, daglig leder i Nordic Bulk.
Han mener resirkulering av gammel masse er et naturlig steg videre innen pukk og grus. Nordic Bulk som har designet og bygget anlegg for norske pukkverk i 25 år.

– Resirkulering av gammel masse er et utrolig hett tema ettersom det gir bedre økonomi for kundene som oppnår bedre massebalanse og hever kvaliteten. Det passer utmerket med vår visjon om å utfordre dagens løsninger for å møte fremtidens behov for byggesteiner, sier han videre.

På Vei og anlegg 2018 profilerte Nordic Bulk nyheten aktivt, og selskapet skriver at de har fått mye oppmerksomhet rundt satsingen.
– Den store interessen viser at tiden er inne for økt satsning på gjenvinning og kostnadseffektivisering. Det er viktig at bransjen utvikler seg i denne retningen når det ligger så store verdier i gammel masse, sier Egeland i pressemeldingen.

CDE global er, ifølge meldingen, en ledende internasjonal aktør på resirkulering av gammel masse. Anleggene er designet for å skille jord, sand, stein og annet avfall med bruk av vannsikter og syklonteknologi.