Foto: Trond Joelson

Hemfosa kjøper Aspelin Ramms eierandel av LHL-sykehuset

Hemfosa gjennomfører kjøpet av Aspelin Ramm sin eierandel på 35 prosent i selskapet som eier LHL-sykehuset og helsehuset på Gardermoen.  

– Videreutviklingen av området kommer fortsatt til å skje gjennom den etablerte JV-modellen med Aspelin Ramm. Hemfosa har i samband med transaksjonen sikret langsiktig finansieringen av sykehuset og helsehuset gjennom et grønt lån på 1,5 milliarder kroner fra Swedbank, heter det i en pressemelding. Hemfosa eide de øvrige 65 prosentene av eierselskapet.

Det var 20. februar 2017 Hemfosa inngikk avtale om å kjøpe Aspelin Ramms eierandel på 35 prosent i selskapet som eier LHL-sykehuset og helsehuset, ved ferdigstillelse av disse to byggene. Spesialsykehuset er fullt utleid til Landsforeningen for Hjerte og Lungesyke (LHL) med en 25 års leieavtale, og det interkommunale helsehuset er fullt utleid til Ullensaker kommune på en 30 års leieavtale. Øvrige leietakere er Vitus apotek og PTØ. Transaksjonen ble gjennomført 22. mars 2018 og kjøpsummen for aksjene var 330 millioner kroner.

– Byggingen har gått helt i henhold til planen og vi er veldig glade for at Hemfosa nå blir langsiktig, 100 prosent eier av disse moderne helsebyggene som begge er fullt utleid. Vi ser nå frem til et nært samarbeid med LHL, Ullensaker kommune og øvrige leietakere. Det er et ekspansivt område med en god lokalisering og sammen med Aspelin Ramm ser vi gode muligheter til flere utviklingsprosjekter på Gardermoen Campus fremover, kommenterer Jens Engwall, VD for Hemfosa.

– Ambisjonen for de første byggetrinnene har vært å bli blant Norges mest klima- og energivennlige helsebygg. Med støtte fra Enova har sykehuset blitt bygget med en høy grad av energieffektiviseringstiltak og oppnår en grønn energiklasse A. Sykehuset har blant annet en lokal energisentral som leverer varme og kjøling til byggene, og som er dimensjonert for eventuelt kommende utbygginger, skriver selskapet.