Illustrasjonsfoto.

OPAK og WSP inngår rammeavtale med Fosen Vind

OPAK og WSP Norge har vunnet rammeavtale med Fosen Vind på byggeledelse og koordinering av helse og sikkerhet for utbyggingene i Midt-Norge.

Fosen Vind DA bygger Europas største landbaserte vindkraftanlegg i Midt-Norge. Vindparkene bygges på Fosenhalvøya, Hitra og i Snillfjord. Med sine 1000 MW vil vindparkene produsere 3,4 TWh fornybar energi i året når de står ferdige i 2020.

Rammeavtalen har en varighet til ut 2020. Det er Statkraft som gjennomfører utbyggingen på vegne av Fosen Vind.

- Vi er veldig fornøyde med å få arbeide med Statkraft i en spennende og fremtidsrettet utbygging, sier Roger Beite Færestrand, leder av OPAK Trondheim i en pressemelding.

- Statkraft er en kompetent og profesjonell aktør, og vi opplever god dialog og godt samarbeid fra første stund, legger han til.

Statkraft har erfaring fra andre vindkraftutbygginger, blant annet i Sverige og i Storbritannia, og bygger videre på denne kompetansen i porteføljen i Midt-Norge. Utbyggingene på Fosen består av seks parallelle prosjekter med en total estimert prosjektkostnad på rundt 11 milliarder kroner. Teamet som skal løse denne oppgaven består av Statkraft-ansatte, entreprenører og innleide fra OPAK/WSP og andre leverandører.

- Vi deler Statkrafts oppfatning av at byggelederen skal ha en lederfunksjon i oppdraget, og at de skal være selskapets representant på byggeplassen. Våre byggeledere er opptatt av å sikre kundens interesser gjennom å skape god dialog med alle partene i prosjektet og å øke kvaliteten i arbeidene. I samarbeid med Statkrafts prosjektledere og prosjektteam vil OPAK bidra til en sikker og lønnsom utbygging av vindkraft i Midt-Norge, avslutter Færestrand.