HMS-sjef Arild Moholt firer kontrollert ned bas Eirik Brekke. Foto: Teknobygg.

Teknobygg satte fokus på fallulykker

Både det generelle fokus på fallulykker i bransjen og egne erfaringer det siste året, gjorde at Teknobygg satte fokus på fallulykker under årets sikkerhetsuke.

– Teknobyggs ansatte utfører stadig arbeid i høyden, og vi ser at særlig i starten på dekkereis er det en kritisk fase med tanke på sikkerhet og faren for fall, sier HMS-sjef i Teknobygg, Arild Moholt.

Under Teknobyggs sikkerhetsuke ble det satt fokus på hvordan arbeidet skal organiseres for å unngå fall, og hva en bør gjøre hvis ulykken først er ute. Sikkerhetsuken ble avsluttet med et kurs i regi av Ramirents Oddbjørn Granlund. Han satte spesielt fokus på den ekstra påkjenningen fallsikringslinen blir utsatt for hvis man faller utover en kant, skriver Teknobygg i en melding.

– Mange av linene er ikke beregnet for dette, og vil ryke tvert av, så det er svært viktig å sjekke hva linen du bruker er godkjent for, presiserte Granlund.

Det ble videre gjennomført praktisk øvelse i hvordan en som har falt og blir hengende i linen reddes ned.

– Jeg er svært fornøyd med gjennomføringen av årets sikkerhetsuke, som også innebar at alle ansatte gikk gjennom et førstehjelpskurs, sier Moholt.