Her inngår Ræder avtale om å flytte inn i Diagonale.

Ræder flytter inn i Diagonale

Advokatfirmaet Ræder er det første av de større selskapene i bransjen som flytter til Bjørvika.

Selskapet har inngått avtale med HAV Eiendom og Thongå rd om leie av de øverste etasjene i Diagonale og flytter inn i lokalene i 2019.

– Flyttingen er et strategisk valg, mer enn et valg av lokaler. Vi blir det første av de store advokatkontorene som flytter til Norges sentrum for rådgivning og finans. Vi er sikre på at det vil gjøre oss enda mer attraktive som arbeidsgiver og vi ser frem til ønske våre kunder velkommen i nye og spennende lokaler, sier styreleder Erling Opdal i Ræder i en pressemelding.

Diagonale består av to bygg, et kontorbygg og et kombinert bygg som omfatter næring og studentboliger er. Kontorbygget får ni etasjer. Gateplanet er forbeholdt handel og spisesteder. De øvrige åtte etasjene blir kontorer. De profilerte arkitektkontorene Lund Hagem Arkitekter og Atelier Oslo står bak hele kvartalet, som består av Nye Deichmanske hovedbibliotek og Diagonale.

Advokatfirmaet Ræder har i en årrekke holdt til på Solli plass. Fra 2019 vil de innta noen av de mest moderne lokalene i Oslo.

– Arbeidsformen til advokater har endret seg mye. Meter på meter med bøker og store dokumenthauger er erstattet med en server-rack og cellekontorer er erstattet med åpne løsninger. I Diagonale kan vi forme landskapet slik vi ønsker å arbeide fremover. Det betyr tilrettelegging for mer gruppebasert arbeid og en egen møteroms-etasje. Vi kunne nok gjort mye av dette også i Indekshuset , men i et bygg fra 1964 hadde dettevært en langt mer krevende prosess. I Diagonale har vi nesten helt «blanke ark», sier partner Ole André Oftebro. Han representerer den nye generasjonen partnere i selskapet.

Fleksible kontorlokaler i Diagonale gir Ræder gode muligheter for vekst fremover, uten å måtte flytte på seg.

– Vi har store nok lokaler til at både kunder og samarbeidspartnere kan jobbe hos oss i perioder. Vi tror at interaksjonen med samarbeidspartnere og oppdragsgivere øker fremover. Det har vi med denne avtalen lagt godt til rette for, sier Opdal.

- Moderne lokaler er det mange av i Oslo, men kombinasjonen av forhold vi mener er viktige for en fremtidsrettet virksomhet det er unikt i Bjørvika. Et attraktivt nabolag med en rekke av Norges ledende virksomheter, et aktivt og attraktivt servicetilbud og det viktigste knutepunktet for kollektivtransport i både Oslo og Norge, ferdigregulert for fremtiden. Alt dette i nærheten av mer enn 4-5.000 boliger, gjør at vi i Bjørvika har fått full uttelling på våre prioriteringer, legger han til.