Jørgen Stokbro

Lanserer Smart Ceiling i Norge

Det danske selskapet JS Koncept ønsker å introdusere sine smarte ventilasjonsløsninger i Norge.

Bak JS Koncept står det tradisjonsrike ventilasjonsselskapet JS Ventilation Group – og gjennom mange år har de utviklet ulike ventilasjonsløsninger, som nå har materialisert seg i konseptet Smart Ceiling.

- Dette produktet ble lansert for det norske markedet for fire dager – så det er helt klart noe nytt vi lanserer på Bygg Reis Deg, forteller adm. dir. Jørgen Stokbro i JS Koncept. Mange har vært interessert i å få vite mer om konseptet.

- Ved å bruke Smart Ceiling som ventilasjonsløsning kan man spare hele 10 prosent høyde per etasje. Løsningen bygger kun 300 millimeter- mot normale takløsninger på 600-900 millimeter. Det betyr at man kan bygge lavere enn man kan til vanlig, og dermed kunne spare 4-5 prosent i byggekostnader – eller man kan bygge flere etasjer i et høyhus om det skulle være ønskelig, sier Stokbro.

Selve løsningen er installasjonsfri – det skal ikke være noen rør eller kanaler – men gir samtidig god kvalitet på ventilasjon, kjøring og oppvarming..

- VI har jobbet med løsningen over lang tid – og kan dokumentere at den er energibesparende og har lave vedlikeholdskostnader. Den har ikke trekk – men kan håndtere store variasjoner i luftvolum. I tillegg er løsningen støysvak, forteller en entusiastisk Stokbro.

Løsningen er utviklet sammen med Teknologisk Institut i Danmark.

Slik fungerer løsningen