Stanislas Merlet (fra venstre), Una Myklebust Halvorsen og Søren Gedsø.

Dette er finalistene til Årets Unge Rådgiver

Stanislas Merlet i Multiconsult, Søren Gedsø i Erichsen & Horgen og Una Myklebust Halvorsen i Asplan Viak er finalistene i RIF-kåringen av Årets Unge Rådgiver.

Det skiver Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) i en pressemelding tirsdag.

– Juryen har hatt en meget vanskelig jobb etter at vi mottok rekordmange og svært sterke nominasjoner til konkurransen Årets Unge Rådgiver, men har valgt ut Stanislas Merlet, Søren Gedsø og Una Myklebust Halvorsen som de tre finalistene, forteller administrerende direktør Liv Kari Skudal Hansteen i RIF.

Vinneren offentliggjøres på RIFs Høstkonferanse den 24. oktober.

Rådgiverbedriftene nominerer selv kandidatene, og en jury velger de beste, basert på en rekke kriterier. Blant annet skal kandidatene være en spydspiss innen sitt område, være nysgjerrige og nyskapende, bidra til å løfte faget og evne å bruke oppdrag til å videreutvikle selskapet og prosjektdeltakerne. Kandidatene må vise evne til praktisk og kommersiell anvendelse av kunnskapen sin og være en god lagbygger, skriver RIF.

– De tre finalistene har, til tross for sin unge alder, allerede etablert seg som ledende fagfolk innenfor sine områder, solkraft, energi, miljø og inneklima, sier Hansteen.

– Årets konkurranse har vært hard, med mange meget kompetente og kvalifiserte kandidater. Vi har stor tro på de tre finalistene, og forventer at alle kommer til å sette store faglige spor etter seg i lang tid fremover, avslutter hun.

Stanislas Merlet (31) – Multiconsult

Stanislas Merlet er fransk statsborger og har en mastergrad i fornybar energi fra Frankrike og Spania. Før han kom til Norge arbeidet han med prosjektutvikling og bygging av solkraftverk i Frankrike. Hans bakgrunn og erfaring har vært svært nyttig i oppbyggingen av et gryende solcellemarked i Norge, heter det i meldingen fra RIF.

Merlets kompetanse bidrar, ifølge RIF, til å løfte kunnskapsnivået i det norske solenergimiljøet opp til et internasjonalt konkurransedyktig nivå. Det gir seg uttrykk både gjennom internasjonale publikasjoner, men også gjennom Multiconsults oppdrag i Afrika og Asia. Han har også ved flere anledninger blitt intervjuet som fagekspert i norske medier. Samtidig har han vært sentral i realiseringen av komplekse solenergiprosjekter i Norge, som for eksempel Powerhouse Brattørkaia, ASKO Vestby, med flere, heter det i meldingen.

Søren Gedsø (32) – Erichsen & Horgen

Søren Gedsø er utdannet sivilingeniør innen feltet energi og inneklima fra Aalborg Universitet i Danmark. Han jobber hos Erichsen & Horgen som spesialist i seksjonen inneklima og energi, og har blant annet erfaring med kompliserte dynamiske simuleringer av termisk inneklima og energibruk og høy kompetanse innen energioptimalisering av bygg med hensyn til termisk inneklima. Gedsø er leder for Erichsen & Horgens faggruppe for inneklima og energi, og deltar aktivt i utvikling av fagfeltet.

Gedsøs bidrag både i form av rapporter, artikler og foredrag nasjonalt og internasjonalt og i tverrfaglige fora, har, ifølge meldingen fra RIF, bidratt sterkt til synliggjøring av både rådgiverbransjen og feltene han har arbeidet med innen inneklima, energi og BIM.

Han har også har vært en nasjonal foregangsperson i utviklingen av bruk av verktøyet IDA ICE. Arbeider knyttet til dette omfatter blant annet en metode for dokumentasjon av termisk komfort i ulike områder i et rom og betydningen av overflatetemperaturer med ulike solskjermingsløsninger, skriver RIF.

Una Myklebust Halvorsen (33) – Asplan Viak

Una Myklebust Halvorsen er utdannet i energieffektivisering og klimatisering av bygninger fra Energi og prosessteknikk på NTNU, med utveksling til University of Calgary med hensyn til energi og miljøfag. Hun jobber i Asplan Viak med miljørådgivning, og er kvalifisert rådgiver etter miljøoppfølgingssystemet BREEAM NOR.

Halvorsen hadde ansvar for miljøoppfølgingsplanen og energiberegninger på nye Deichmanske bibliotek, samt Evenstad, som var det første ZEB-COM bygg med utstrakt bruk av massivtre og svært høye miljøambisjoner. I tillegg til rådgivning i byggeprosjekter har hun også bidratt innen forskning, blant annet som en av forfatterne i «Veiledning for bruk av rapporten «Translusente fasader i 2012».