AF Gruppen overtar 51 prosent av BundeBygg

AF Gruppen og BundeGruppen slår sammen virksomhetene i BundeBygg og AF Nybygg.

AF Gruppen har inngått intensjonsavtale med BundeGruppen om å overta 51 prosent av aksjene i BundeBygg. Overtagelse av aksjene skjer ved at forretningsenheten AF Nybygg med medarbeidere og tilhørende prosjekter innlemmes i BundeBygg. Transaksjonen innebærer ingen kontantvederlag. Avtalen gir AF Gruppen en opsjon på å øke sin eierandel i BundeBygg til 70 prosent om tre år.

BundeBygg vil etter dette bestå av rundt 200 medarbeidere og vil bli ledet av Geir Flåta. Flåta har lang erfaring fra AF Gruppen og leder i dag AF Nybygg.

BundeBygg ble etablert i 1992 og er et datterselskap av BundeGruppen. Selskapet driver entreprenørvirksomhet i Oslo og omegn, med hovedfokus på nybygg og rehabilitering av bolig og næringsbygg. BundeBygg hadde en omsetning i 2016 på 1,2 milliarder.

- AF Gruppen er i dag godt posisjonert innenfor bygg i Stor-Oslo gjennom enheter som AF Bygg Oslo, AF Byggfornyelse, MTH, Strøm Gundersen og Haga & Berg. Forretningsenheten AF Nybygg ble etablert som en ny enhet i januar 2017 for å kunne tilby kundene økt

tjenestetilbud i et marked i vekst, heter det i en melding fra AF Gruppen.

Morten Grongstad

– AF Gruppen styrker med dette sin strategiske satsning på et Stor-Oslo marked i vekst. BundeBygg har med sine langsiktige kunderelasjoner og mange samspillentrepriser en god posisjon i markedet. BundeBygg vil med AF Nybygg på laget være et godt supplement til AF Gruppens sterke posisjon i Stor-Oslo, sier Morten Grongstad, konsernsjef i AF Gruppen.

Odd-Erik Bunde

- Med AF Gruppen på laget får BundeBygg en sterk aktør i ryggen. Vi får kombinert det beste fra to gode aktører i markedet; ledelse, systemer og struktur fra AF Gruppen og gode kunderelasjoner, samspillskontrakter og prosjekter fra BundeBygg. Vi er overbevist

om at dette vil skape gode verdier for kunder, ansatte og eiere, sier Odd-Erik Bunde, konsernsjef i BundeGruppen.

Transaksjonen er betinget av due diligence og godkjennelse av Konkurransetilsynet. Transaksjonen forventes gjennomført i 4. kvartal 2017.