Foto: Sylteosen Betong.

Sylteosen Betong miljø- og kvalitetssertifisert

– Gjennom sertifiseringen har vi lagt grunnlaget for å møte dagens og fremtidige krav til oss som leverandør av betong og betongvarer.

Det sier assisterende daglig leder Birgitte Engen Dale i Sylteosen Betong i en melding.

Hun er strålende fornøyd med at selskapet nå er sertifisert etter både ISO 14001:2015 (miljø) og ISO 9001:2015 (kvalitet).

– Sertifiseringen viser at vi har god kontroll på arbeidet med kvalitetsstyring, kvalitetskontroll og at vi har et sterkt fokus på miljø, sier hun.

Det å tenke miljø og kvalitet er ikke et nytt begrep for bedriften. Sylteosen Betong var nemlig den første bedriften i Fræna Kommune som fikk Miljøfyrtårn sertifikat i 2010, og ble av bransjen kåret til årets betongstasjon i 2009.

– Det å jobbe systematisk med forbedringer, ta et ansvar for miljøet og lakseelva som renner gjennom fabrikkområdet, har blitt en innarbeidet sak i bedriften, sier Dale.

– De siste årene har vi sett at bransjen har økt fokus på miljø, og dette ønsker vi å ta del i. Det snakkes, tenkes og jobbes mye med miljøspørsmål, og det stilles stadig større krav til oss som produsent av betong og betongvarer. Vi ønsker å være i forkant, og bestemte oss for at ISO sertifiseringen skulle være vårt neste mål. Arbeidet med sertifiseringen har innimellom vært krevende, men samtidig har det vært en lærerik prosess for hele virksomheten, fortsetter hun.

Dale fremhever at de nye standardene legger stor vekt på forpliktelsen til kontinuerlig forbedring. Hun mener også sertifiseringen er viktig i et markedsperspektiv.

– Vi granskes fra mange hold, og i økende grad. Med denne sertifiseringen viser vi tillit i den forstand at våre varer og tjenester leveres i henhold til gitte krav. Sertifiseringen er beviset på at vi jobber aktivt for at våre kunder og samarbeidspartnere får den kvaliteten de skal ha, og at miljøet i og rundt fabrikken blir ivaretatt på en god måte, sier hun.

– Forbedringene vil gi et stort avtrykk på hele virksomheten, med hensyn på miljø og kvalitet. Samtidig har sertifiseringen et stort kommersielt potensiale, og kan være avgjørende for å bli vurdert som leverandør, avslutter Dale.