Offentlig og privat samhandling i kriser

StedOslo, Norge
ArrangørTFSK
Fra21.09.2017
Til22.09.2017
TidspunktTorsdag kl 11.30 - fredag kl 12.00

Velkommen til Beredskapskonferansen 2017.

Et stadig skiftende risiko- og sårbarhetsbilde stiller større krav til at offentlige og private ressurser jobber sammen. En god krisehåndtering forutsetter at vi bruker tilgjengelige ressurser på en best mulig måte. For andre gang går sentrale aktører fra offentlig og privat sektor sammen om å sette søkelyset på beredskapsutfordringer.
Samfunnet vårt blir stadig mer sårbart for uønskede hendelser. I hverdagen er vi mer avhengig av avansert teknologi og at infrastrukturen rundt oss fungerer. Samtidig har vi opplevd en økning i tilfeller med ekstremvær, som storm, ekstrem nedbør, flom, skred og stormflo, som har påført offentlige og private store reparasjonskostnader. I enkelte deler av landet har vi tillegg hatt lange tørkeperioder som har ført til katastrofebranner med store ødeleggelser.

En god krisehåndtering forutsetter at vi bruker tilgjengelige ressurser på en best mulig måte. Dette krever at ressursene må finne hverandre når situasjonen oppstår, men det er gjerne for sent å begynne å lete når man står midt oppe i det. Derfor er det viktig at man har kjennskap til sentrale aktører og kunnskap om hva man kan bidra med og hvilken rolle de kan ha i ulike krisesituasjoner.

Konferansen vil ta for seg offentlig og privat samvirke, og belyse praktiske utfordringer før, under og etter en uønsket hendelse gjennom erfaringer fra konkrete tilfeller.

Målet med konferansen er å bidra til kompetanse knyttet til beredskapsarbeid, samt utvikle et enda bedre samarbeid mellom offentlige og private beredskapsaktører.

Temaer som belyses:
– Totalforsvaret i en ny tid

– Matforsyning i krisesituasjoner

– Overvann og urbane flommer

– Betalingsmidler i en krisesituasjon

– Skadesanering av kunst- og kulturminner

– Katastrofer med mange omkomne og skadde

– Framtidsutsikter

– Samhandling politiet og sikkerhetsbransjen

Målgruppe:
Målgruppen for denne konferansen er ansatte og ledere med ansvar og arbeidsoppgaver knyttet til beredskap og krisehåndtering i kommuner, fylkeskommuner og private virksomheter – herunder muséer og andre kulturinstitusjoner, brann- og redningsvesenet, helseforetak, frivillige organisasjoner, skadesanerings- og sikkerhetsbransjen, forsikringsbransjen og bankvesen, politi- og redningsvesen, forsvaret og sivilforsvaret, samt andre som er opptatt av beredskap.

Påmeldingsfrist: 20. august

Ytterligere informasjon og påmelding