Bygården til Bjørni ligger i Thomas Heftyes gate på Frogner i Oslo. Illustrasjonsfoto. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Bygde om to leiligheter til 21 hybler - må betale 2 millioner i erstatning

En 86 år gammel bygårdseier har fått medhold i lagmannsretten etter at leietakeren bygde om to leiligheter på Frogner til 21 hybler uten tillatelse. 

Siden 2013 har Stein Tore Bjørningstad Bjørni forsøkt å kaste ut leietakeren i bygården han eier på Frogner i Oslo, skriver Dagens Næringsliv. Han mener de to bygårdsleilighetene det gjelder ble ulovlig bygd om til 21 enkeltstående hybler.

Bjørni tapte saken i Oslo tingrett, men anket og vant i Borgarting lagmannsrett.

I 2010 han inngikk han en avtale om å leie ut to leiligheter i tredje etasje i Thomas Heftyes gate til firmaet Frogner Boligutleie, skriver avisen.

Leilighetene har vært drevet som pensjonat siden mellomkrigstiden og hadde tolv rom til utleie da Frogner Boligutleie overtok kontrakten.

Lagmannsretten konkluderer med at den betydelige ombyggingen og endringen «utgjør et kvalifisert mislighold som gir rett til heving etter husleieloven».

Frogner Boligutleie, samt eierne privat, er dømt til å betale erstatning på 2 millioner kroner for å tilbakeføre leilighetene, samt dekke Bjørnis sakskostnader på 1,3 millioner kroner.