Dalux lanserer mobil Augmented Reality

Dalux har lansert det de mener er verdens første Augmented Reality-teknologi (AR) som skal hjelpe byggenæringen å se en blanding av virkelighet og BIM-modeller på mobiltelefonen.

AR-teknologi er kompatibel med Android, og den skal hjelpe byggearbeidere med å se en blanding av virkelighet og byggetegninger i 3D basert på deres nøyaktige plassering, og hva de ser på.

Ingeniørene bak AR-teknologien hos firmaet Dalux er ivrige etter å implementere AR-teknologien deres.

- På 90-tallet jobbet jeg på et stort VR-forskningsprosjekt, men den gangen var teknologien umoden og dyr. Så vi var overrasket over å oppdage hvor klar AR-teknologien er til å bli brukt i byggebransjen i dag. I dag er det klargjort en digital BIM-modell på de fleste store byggeprosjekter. Vi kan få adgang til modellen via mobiltelefonen og vise den til byggearbeidere avhengig av hvor de står, sier Dalux-gründer Bent Dalgaard i en pressemelding.

- At vår teknologi kan brukes på mobile enheter gjør det langt lettere for byggebransjen å ta den til seg, da alle etter hvert har en smartphone eller tablet, og for eksempel alternativet HoloLens (en Microsoft-brille) er mye dyrere, sier han.