Juli er den største feriemåneden, men paradoksalt nok også den måneden hvor det anmeldes færrest innbrudd, viser statistikken. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB scanpix

Færre innbrudd i juli

Juli er den største feriemåneden, men paradoksalt nok også den måneden hvor det anmeldes færrest innbrudd. Også innbruddstyvene ser ut til å ta fri.

Antall innbrudd har gått nedover de to siste årene ifølge tall fra Finans Norge, men i sommerhalvåret tar innbruddstyvenes aktivitet seg kraftig opp.

Ifølge skadestatistikken til SpareBank 1 Forsikring er juli feriemåneden med færrest innbrudd. Statistikken går tilbake helt til 1970 og er krystallklar: Siden 1970 er det meldt 12.903 innbrudd i juli mot 14.129 innbrudd i august til Sparebank 1. I nyere tid, siden 2007, er det meldt inn 7.962 innbrudd i juli mot 8.857 innbrudd i august.

Både fra 1970 og siden 2007 har det blitt meldt flere innbrudd i månedene mai og juni, og i august og september enn i juli.

– Det er ikke slik at alle reiser bort i fellesferien i juli, så innbruddsstatistikken påvirkes nok litt av det. Nå ferierer vi til alle tider av året, men det er fortsatt markant flere innbrudd i sommerhalvåret enn i vinterhalvåret, sier skadeforebygger Therese Nielsen i SpareBank 1 Forsikring.

Ifølge Finans Norge har antall innbrudd har gått ned de siste to årene, og i fjor ble det meldt inn drøyt 31.000 innbrudd til forsikringsselskapene. Hittil i år er det meldt inn 3.000 innbrudd, mens det i første halvår i fjor lå på litt over 3.600 innbrudd.

Det er Oslo, Trondheim og Stavanger som har flest innbrudd, mens Bergen har færrest, viser oversikten fra forsikringsselskapet.