Foto: Simen BergTunnellift. Foto: Simen BergSafepass. Foto: RamirentGravemaskinsimulator. Foto: Simen BergRamiflex. Foto: Simen BergAmund Havig

Lanserte nyheter i verdens største sandkasse

Tirsdag 28. mars arrangerte Ramirent for første gang en anleggsdag for kunder og leverandører i det som de omtaler som verdens største sandkasse på Jessheim.

Her fikk man demonstrert nyheter i anleggsbransjen som lifter spesialisert for tunnelarbeid og ekspanderende brakker.

Kunder og leverandører fikk muligheten til å se på selskapets nyvinninger. Nye byggemoduler, lifter og trafikkbarrierer var noe av de fremmøtte fikk oppleve for første gang.

– Vi fokuserte mest mot anlegg og infrastruktur i dette arrangementet, og jeg tror de nyhetene vi presenterer, er nøyaktig hva våre kunder etterspør, forteller Amund Havig, salgssjef øst som var ansvarlig for arrangementet.

Blant annet viste de frem den nye modulen Ramiflex som skal være den eneste i sitt slag i Norge. Dette er en modul som kan utvides til tredobbel størrelse.

– Denne modulen sparer MYE plass, understreker produktleder Trine Lund i en pressemelding.

– Den er svært enkel å montere og har garderobeplass til 12 personer – inklusive to dusjer og toalett. Det beste er kanskje at man sparer enormt på transportkostnadene med denne modulen, legger hun til.

Eget utviklingsselskap

Blant nyhetene fikk man også demonstrert en helt ny type trafikkbarriere SafePass som er utviklet av Ramirents eget utviklingsselskap i Östersund i Sverige.

– Dette er en verdensnyhet, forteller en ikke lite stolt produktleder Bjørn Dyngeland i Ramirent.

- Man kan feste skilter, kabler, trenger ikke ankres og er enkle å flytte. I tillegg har vi utviklet en ny type gjerder med lavt tyngdepunkt som er mer stabile og mye enklere å transportere og lagre, forteller han.

Spesialtilpasset lift til tunneler

Ettersom arrangementet henvender seg mest til anlegg og infrastruktur, fokuserte de også på produkter som henvender seg i den retningen.

– Norge er full av tunneler. I den forbindelse har vi utviklet en egen tunnellift som er spesialtilpasset dette arbeidet. En slik lift har vært etterspurt av våre kunder, forteller produktleder Ole Johny Transeth. Liften har en hydraulisk generator på 3,5 kw som produserer strøm for bruk til lys og håndverktøy. I tillegg har motoren påmontert et filter som hindrer gnist i eksosen, og et partikkelfilter som reduserer skadelige forurensninger, noe som resulterer i renere utslipp. Arbeidsplattformen er selvnivellerende, inntil 9 grader forover / bakover og 13 grader sideveis.

Ansvarlig for arrangementet Amund Havig, salgssjef region øst i Ramirent, var spent.

– Dette er jo første gang vi prøver dette, så jeg var usikker på hvordan responsen ville bli, men tilbakemeldingene vi har fått har vært positive, så dette kommer vi til å gjøre mer, sier en lettet Havig.