Administrerende direktør Einar Magnus Strand ved Sunnaas sykehus besøker studentenes designlaboratorium. Foto: Sunnaas sykehus

Studenter bidrar til å utforme nye Sunnaas sykehus

Sunnaas sykehus i Nesodden må fornyes, og henter inn nye tanker fra unge hoder.

Rundt en firedel av bygningene så Sunnaas er i svært dårlig stand, og selv med investeringer over 200 millioner kroner vil det, ifølge en pressemelding fra Sunnaas sykehus HF, være vanskelig å oppnå en standard som moderne sykehusdrift krever.

Studentene har kartlagt og tegnet pasienters og ansattes bevegelsesmønstre mellom ulike deler av sykehuset slik det står i dag. Foto: Thiago Freitas

Det vil, ifølge meldingen, være mer kostnadseffektivt å bygge nytt, og helseforetaket arbeider med ulike løsninger for et nybygg som kan erstatte de utrangerte bygningene.

En gruppe internasjonale Mastergradsstudenter ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo har etablert et midlertidig designlaboratorium, og gjør feltarbeid på Sunnaas sykehus. De kartlegger pasienters og ansattes hverdagsrutiner, behov og ønsker. Målet er å hjelpe Sunnaas i å planlegge det nye sykehusbygget med god tjenestedesign, de vil si å utvikle, planlegge og organisere tjenester som skaper gode brukeropplevelser, heter det i pressemeldingen.

Resultatet av studentenes arbeid er veiledninger eller guider til fem typer av samtaler sykehuset skal ha med arkitekter og andre leverandører i den videre planleggingsfasen.