– Jeg er meget fornøyd med den positive utviklingen for konsernet og den solide innsatsen som er vist fra våre 1.700 ansatte, sier konsernsjef og eier Carl Otto Løvenskiold. Foto: CF-Wesenberg

Positiv resultatutvikling for Løvenskiold-Vækerø

Løvenskiold-Vækerø hadde i 2016 en omsetning på 4,7 milliarder kroner Konsernets samlede resultat før skatt endte på 98 millioner kroner.

Dette er økning på 57 millioner kroner fra 2015. Samlet driftsresultat før avskrivninger for konsernet Løvenskiold-Vækerø ble 205 millioner kroner.

– Jeg er meget fornøyd med den positive utviklingen for konsernet og den solide innsatsen som er vist fra våre 1.700 ansatte. Vi har i 2016 fortsatt vårt arbeid for å utvikle fremtidsrettede konsepter samtidig som det har vært gjennomført tiltak for å redusere kostnadsnivået og effektivisere drift. Med en solid plattform er Løvenskiold-Vækerø godt rustet til å møte fremtidens muligheter, sier konsernsjef og eier Carl Otto Løvenskiold i en pressemelding.

Konsernets omsetning var på 4,677 milliarder kroner mot 4,471 milliarder året før. Resultat før skatt økte fra 41 millioner til 98 millioner. Det samlede driftsresultatet før avskrivninger for Løvenskiold-Vækerø ble 205 millioner kroner mot 199 foregående år.

Løvenskiold Handel som omfatter kjedene MAXBO og MAXBO Proff, hadde i 2016 et svakere resultat enn foregående år. Driftsresultat før avskrivninger ble på 64 millioner kroner som er 86 millioner svakere enn fjoråret.

– 2016 har vært et år med betydelig fokus på tiltak for å redusere kostnader, effektivisering av drift samt utvikling av fremtidsrettede tjenester og konsepter. Det siste året har Løvenskiold Handel gjennomført omfattende investeringer og fortsatt satsingen på netthandel og digital markedsføring, heter det i meldingen.

Løvenskiold Eiendom som forvalter og utvikler konsernets bolig- og næringseiendommer, hadde i 2016 en positiv utvikling med et resultat med driftsresultat før avskrivninger på 130 millioner kroner. Løvenskiold Eiendom deltar aktivt i utvikling av bolig og næringsbygg, og er involvert i utvikling av boligprosjekter på Østlandet som omfatter ca. 3.000 boliger.

– Dette forventes å bidra betydelig til konsernets økonomiske resultater de kommende årene, melder selskapet.