Arkitema har blant annet vunnet oppdrag om tegning av ny Energi- og teknologibygning på Universitetet i Bergen. Illustrasjon: Arkitema ArchitectsIllustrasjon: Arkitema ArchitectsIllustrasjon: Arkitema ArchitectsIllustrasjon: Arkitema Architects

Bergensbygg på internasjonal toppliste

Det planlagte Energi- og Teknologibygget ved Universitet i Bergen ble i siste uke utvalgt som en av verdens ni beste fremtidige universitetsbygg av det anerkjente Architectural Digest.

Det skriver Arkitema Architects i en pressemelding denne uken.

Les Architectural Digests liste over verdens ni beste universitetsbygg her.

Architectural Digest er et av verdens mest anerkjente arkitekturtidsskrift, og arkitektene bak Energi- og Teknologibygget ved Universitet i Bergen, danske Arkitema Architects og norske Arkitektgruppen Cubus, er i godt selskap på den internasjonale topplisten.

– Jeg er veldig stolt og beæret over at vi har kommet med på en liste som denne. Det er et flott selskap vi er kommet i, og vi er naturligvis også veldig glade for at vår arkitektur får internasjonal oppmerksomhet. Prosjektet ble til i samarbeid med Arkitektgruppen Cubus, og vi vant jo nettopp på grunn av vår arkitektur. Vi var allerede stolte av prosjektet, med det er klart dette er en ekstra fjær i hatten. Det er arbeidet veldig hardt av mange mennesker for å skape en ny bygning til UiB, og vi er sikre på at vi har formgitt en arkitektur som vil gjøre en forskjell for alle de menneskene i Bergen som får glede av fremtidige EnTek, uttaler forretningsområdesjef på Arkitemas kontor i Oslo, Astrid Seeberg, i pressemeldingen.

«Norges nest største by er både en UNESCO Verdensarv-by og en europeisk kulturby, og Bergens rykte som et sted for historie og innovasjon styrkes ytterligere med den nylige avdukingen av planene for universitets nye Energi- og Teknologibygg», skriver Architectural Digest.