Investorer satser på Lørenskog Vinterpark.

Investerer milliarder i Selvaags innendørs skipark - skal stå klar i 2019

Med egenkapitalen på plass er det nå klart at Norge i 2019 får et helårsanlegg for ski rett utenfor Oslo.

– Dette er en merkedag – ikke bare for oss, men for alle vinter- og skiglade nordmenn, sier Olav Selvaag i Selvaag Gruppen i melding. 

Etter et syv års forprosjekt initiert av Kjetil Fladmark Larsen, kan Selvaag i dag offentliggjøre at egenkapitalen for Skihallen og Lørenskog Vinterpark endelig er på plass.

Stein Erik Hagens selskap Canica og Baumann Invest kjøper seg inn i Skihallen og Lørenskog Vinterpark, med eierandeler på henholdsvis 42 prosent og 8 prosent.

Det samlede prosjektet har en budsjettramme på cirka tre milliarder kroner.

Skihallen alene vil koste cirka 500 millioner kroner.

– Vi håper og tror at Lørenskog Vinterpark skal øke interessen for og rekruttering til skisporten i Stor-Oslo i årene som kommer, sier Henrik Baumann, styreleder i Baumann Invest.

– Jeg ser frem til å utvikle en innovativ og helt ny bydel sammen med Selvaag Gruppen og Baumann Invest, sier Nils Selte, administrerende direktør i Canica.

Åpning 2019

– Planen er å stikke spaden i jorden sommeren 2017, og vi ser frem til å åpne dørene i 2019, sier leder for Skihallen AS, Bård Windingstad.

Det innovative eiendomsprosjektet er en del av Selvaag Gruppens satsing på byutvikling.

Ved fullførelse vil Canica, Baumann Invest og Selvaag Gruppen ha utviklet en helt ny bydel på omtrent 200 000 kvadratmeter, rett ved Lørenskog stasjon. I tillegg til Skihallen vil satsingen bestå av boliger, et hotell, kontorbygg, konferansefasiliteter og lokaler for handel og servering.

– Selvaag har i prosjektutviklingen hatt et nært og konstruktivt samarbeid med Lørenskog kommune, sier lederen for byutvikling i Selvaag Gruppen, Steinar Mejlænder-Larsen.

– Dette synes jeg er kjempegøy! Det er jo et spektakulært prosjekt, sier Lørenskog-ordfører Ragnhild Bergheim (Ap).

Skiforhold året rundt

– Det er utrolig inspirerende å kunne bidra til å løfte nasjonalsporten, og å kunne bidra til noe som er så stort og unikt i verdenssammenheng, sier Frederik Selvaag, medeier i Selvaag Gruppen.

Nyheten om investorer kommer kun dager etter at Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) gikk ut i media og slo fast at årets vinter er den mest snøfattige på 60 år. Med perfekte forhold året rundt vil Skihallen legge til rette for aktivitet på snø, uansett værforhold.

Ideen om en skihall utenfor Oslo oppsto da Olav Selvaag sendte datteren på skisamling i Nederland høsten i 2010. Med et snødekt areal på totalt 50 000 kvadratmeter blir Skihallen en av verdens største innendørsarenaer for alpint, freeski, langrenn og snowboard – et kjempetilbud for barnefamilier så vel som toppidrettsutøvere.