Dansk løsning skal digitalisere norsk byggenæring

Etter fire år hvor danske Dalux har gjennomført en rekke vellykkede samarbeidsprosjekter med flere av Norges største entreprenører og byggherrer, åpner virksomheten nå kontor i Oslo og intensiverer sin innsats i det norske markedet.

Forretningsideen til Dalux er enkle og brukervennlig apps. Modeller og tegninger lastes ned til nettbrett og smarttelefoner, og dermed rett ut i hendene på de som faktisk befinner seg på byggeplassene.

I Norge er Dalux blitt brukt av byggeledere og håndverkere på mer enn 50 byggeplasser. Løsningene fra Dalux er blant annet brukt til befaringer, avvik, HMS og sjekklister, og det danske selskapet melder at etterspørselen etter løsningen er stigende.

­– Akkurat som i Danmark vurderer norske kunder om vi er brukervennlige, sikre og stabile. I siste instans handler det om at kundene skal oppleve at vår app er enklere å benytte enn papir og blyant. Så langt er vi glade for at norske samarbeidspartnere konkluderer med at det faktisk er tilfelle, sier administrerende direktør i Dalux Danmark, Torben Dalgaard i en pressemelding.

I tillegg til at Dalux brukes på byggeplasser kan systemet også brukes 100 prosent mobilt i forhold til FDV-dokumentasjon. I kommuner og sykehus i Danmark forvaltes mer enn 11 millioner kvadratmeter gjennom DaluxFM-systemet. Lanseringen av dette produktet står høyt på agendaen uttaler virksomhetens nye Country Manager for Norge, Malthe Slemming.

– Parallelt med utbredelsen av vår løsning for digitalisering av kommunikasjon på byggeplasser, skal vi introdusere vårt it-verktøy til de som arbeider med FDV. Vi er helt i front internasjonalt og jeg ser frem til å videreutvikle det gode samarbeidet vi har fått etablert i Norge så langt, sier Malthe Slemming.

Dalux åpnet dørene opp på sitt nye kontor i Oslo på HasleLinjen 2. Januar.