Forretningsutvikler/markedssjef Mårten Hatteberg (t.v.) og konsernleder Nina Aasland i Naboen er fornøyde med å ha fått med Håvar Steen (midten) til å lede satsingen i Ålesund. Foto: Morten Berentsen

Naboen etablerer seg i Ålesund og Trondheim

– Vi nådde målene våre fra 2010 til 2015 og nå satser vi videre med nye mål frem mot 2020, forteller konsernleder Nina Aasland og forretningsutvikler/markedssjef Mårten Hatteberg i Naboen AS.

Som et ledd i denne satsingen er de nå i ferd med å etablere en ny avdeling og datterselskap i Ålesund, Naboen Utleie Møre AS – som skal dekke vestlandsfylket.

– Vi har over en periode sett på dette området som en viktig strategisk lokasjon, og nå har vi fått på plass de riktige personene til å bli med på satsingen, sier Aasland. Den nye lokasjonen er plassert like ved handelsstedet Moa. Selskapet vil være fullt operativt fra årsskiftet. De har fått med seg Håvar Steen til å lede satsingen i Ålesund.

– Han kan skilte med en lang erfaring fra bransjen, og vil med sin kunnskap sørge for at vi raskt vil være oppe og gå som en totalleverandør i området. På relativt kort sikt ser vi for oss å få på plass 4-5 ansatte ved avdelingen, legger Hatteberg til.

Steen selv ser frem til å bli en del av nabofellesskapet.

– Etter mange års erfaring i utleiebransjen, mener jeg det er marked for en ny stor seriøs aktør innen utleie av maskiner og utstyr i Møre og Romsdal, i tillegg til de store veletablerte selskapene. Da vi kom i kontakt med Naboen fant vi fort ut at her kan vi få til noe veldig bra. De har verdier og visjoner som vi liker og kjenner oss godt igjen i. Som et familieeid selskap er det veldig korte veier til beslutninger, og at de kan bygge selskaper har de bevist gjennom etableringer blant annet i Haugesund, Bergen og Oslo, sier Steen.

Trondheim
I de kortsiktige planene ligger også en etablering i Trondheim inne.

– Denne lokasjonen skal være på plass i første kvartal neste år, og vi jobber med å finne lokaler og en oppbygging av organisasjonen. Vi har stor tro på markedet i Midt-Norge, forteller Aasland. Med Trondheimsetableringen på plass vil de totalt være til stede ni ulike steder i landet.

– Med disse ni lokasjonene er vi godt rustet til å si at vi er landsdekkende - i Sør-Norge. Vi jobber med å tette et par geografiske hull, men er snart til stede der vi ønsker, forteller Hatteberg.

20 år
Selskapet har gjennom de senere årene være gjennom en kraftig vekst, og vil i 2016 omsette for rundt 250 millioner kroner.

– Dette er en utvikling vi er godt fornøyde med. Vi hadde et 2015 med vekst og en ressurskrevende etablering i Oslo, og vi oppnådde da ikke et resultat vi var fornøyde med. I år er vi tilbake med gode tall på både topp- og bunnlinje. Ikke minst er vi meget godt fornøyde med utviklingen i Oslo. Denne avdelingen vil nok i løpet av neste år går forbi Stavanger som vår største lokasjon, forteller Aasland.

Det er i 2016 20 år siden Naboen etablerte seg i Stavanger, og har de siste ti årene tatt steget til å bli en stor aktør i bransjen.

– Vi er det største privateide utleieselskapet i Norge, og vi skal i løpet av de neste fem årene vokse ytterligere. Vi har satt en rekke mål mot perioden frem til 2020, forteller Aasland. I satsingen ligger det også inne noen veksttall. Innen 2020 skal de omsette for minst 360 millioner kroner.

– Jeg tror vi kommer til å overgå dette målet - med god margin, sier en optimistisk Hatteberg.

Anlegg
I vekstplanene ligger det også inne klare mål om å bli store innen utleie av maskiner og utstyr til samferdsel og anleggsmarkedet.

– Dette er et marked som er i vekst og som har stabile rammevilkår. Vi mener det er store muligheter til å ta markedsandeler innen anlegg, og vi er nå derfor i full gang med en satsing inn mot dette segmentet, sier Hatteberg. Aasland mener de nå er godt rustet til å møte den tøffe konkurransen i markedet.

– Vi har en god miks av folk, vi er til stede på de rette lokasjonene, vi har en moderne maskinpark og en kultur som gjør oss i stand til hele tiden å flytte grenser. Vi merker at konkurrentene følger godt med på hva vi gjør, men dette er bare med på å gjøre oss enda flinkere til å utvikle oss videre, påpeker konsernlederen.

God stemning da Janove Ottesen underholdt på en stor jubileumsfest i anledning 20-årsjubileet til Naboen i november. Foto: Morten Berentsen