Foto: Stéphane Laure

Samler 60.000 i miljø- og energimesse

Pollutec 2016 samler 2.500 utstillere og 60.000 besøkende fra hele verden når den åpner dørene i den franske byen Lyon i slutten av november i år.

Pollutec 2016 satser på å fremme kontakt mellom alle som arbeider med miljø og energi. Det er 27. gang messen blir arrangert, nok en gang i messeområdet Eurexpo, og den varer fra 28. november til 2. desember, skriver den norsk-franske messepromotøren Promosalons Norge i en pressemelding.

Det blir, ifølge meldingen, gjennomført flere spesialarrangementer i løpet av messen. NABA (Norwegian African Business Association) og Fransk-Norsk Handelskammer inviterer blant annet til et eget møteprogram på Pollutec, der nye samarbeidsmuligheter med aktører på det afrikanske kontinentet vil stå sentralt.

Internasjonal messe

Det er ventet mer enn 700 utstillere fra andre land enn Frankrike, og en rekke regioner stiller med egne paviljonger, blant andre Flandern, Wallonia, Luxemburg, Nederland, Saksen, Bayern, Østerrike, Sveits og Tsjekkia, Kina og Japan. Det er registrert utstillere fra hele Europa, blant annet fra Danmark, Sverige og Finland, fra Israel, Kina og Sør-Korea. Årets land under Pollutec 2016 er Vietnam.

Felles plattform

I løpet av utstillingsperioden er Pollutec vertskap for Green Days. Det er fjerde gang dette programmet blir gjennomført, og det omfatter en serie møter mellom forretningsfolk og spesialister, organisert av European Network, der målet er å hjelpe aktørene til å bygge opp internasjonale kontakter.

For første gang vil messearrangøren etablere en egen plattform for prosjektidentifisering. Systemet bygger på at de besøkende frivillig legger frem spesielle prosjekter de er involvert i når de registrerer seg. Samtlige prosjekter blir presentert på en felles plattform, som utstillere kan besøke for å komme i direkte kontakt med personer og firmaer de er spesielt interessert i. Bedriftenes geografiske tilholdssted og områdene de særlig sikter sine prosjekter inn mot, er blant de parametere som blir registrert.