Illustrasjonsfoto: Svanhild Blakstad

Nå skal Plan- og bygningsetaten i Oslo kurse næringen i planprosess

Forslagsstillere og fagkyndige blir inviterte til et todagerskurs av Plan- og bygningsetaten i Oslo.

Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune ønsker et bedre samarbeid med bransjen. Nå går de ut med en invitasjon til forslagsstillere og fagkyndige til to dagers kurs i «Komplett innsendt plan».

- Målet er at deltakerne skal få en bedre forståelse av hvordan en planprosess bør være, og derfor oppleve en raskere, enklere og bedre prosess, skriver Plan- og bygningsetaten i en melding.

Mangler kompetanse
Andreas Vaa Bermann, avdelingsdirektør i Plan- og bygningsetaten skriver i en mail til Byggeindustrien at eiendomsutviklere og deres fagkyndige konsulenter ofte ikke er oppdaterte.

– Vi registrerer også at mange fagkyndige mangler kompetanse på reguleringsplanprosessen.

– For snart tre år siden innførte etaten ny planprosess og ikke alle fagkyndige har lært seg prosessen. Ved å delta på kurset, har de nå muligheten til å lære mer om rollene i planprosessen – fra oppstartsmøte til ferdig vedtatt plan. Dette vil bidra til at planprosessene går enklere og tar kortere tid, mener Bermann.

To dager

Kurset på to dager går gjennom de ulike plannivåene og plantypene vi finner i plan- og bygningsloven.

- I tillegg vil en gå gjennom det viktigste veilednings¬materiale som er utarbeidet og som en kan ha nytte av når en jobber med en plan. Det blir og en grundig gjennomgang av hele planprosessen, fra anmodning om oppstartsmøte til ferdig vedtatt plan, skriver etaten.

Kurset holdes i Oslo 7. og 8. november 2016.