Brannvesenet jobber med å slukke brannen i Korgen Sentralskole i Hemnes i Nordland. Taket på ungdomsskolebygningen er totalskadd. Foto: Knut Martinsen / Avisa Hemnes / NTB scanpix

Etterslukking på brannskadd skole i Nordland

Brannvesenet driver mandag ettermiddag etterslukking på Korgen sentralskole i Hemnes i Nordland, etter at det begynte å brenne søndag kveld. Skolen har fått omfattende skader.

– Det ulmer i de delene av bygget som har rast sammen, sier operasjonsleder Vegard Vordal i Nordland politidistrikt til NTB mandag ettermiddag.

Det er omfattende skader på skolen.

– Taket på ungdomsskolen er kollapset, mens taket på barneskolen og administrasjonsbygningen står ennå. Men det er brann- og vannskader på disse bygningene også, opplyste Nordland politidistrikt natt til mandag.

Mandag ettermiddag drives det restverdiredning på stedet i håp om å kunne bruke deler av bygget.

– Det er deler av skolen som fortsatt er brukbar, sier Vordal.

Etterforskning

Skolen er den eneste i bygda og består både av en ungdoms- og en barneskole med til sammen 230 elever. Ingen personer skal være skadd i brannen.

Det var en tilfeldig forbipasserende som oppdaget og meldte fra etter å ha sett røyk sive ut fra taket på skolen. Kort tid etter at politiet var varslet ved 19-tiden, fikk de melding om at brannen var mer omfattende enn antatt. Hva som kan ha startet brannen, er ikke kjent.

– Vi setter i gang etterforskning når stedet er klargjort for undersøkelser. Vi kan ikke gjøre undersøkelser så lenge det drives slukking på stedet, sier operasjonslederen.

Ønsker kontakt med vitner

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha vært til stede eller vært vitne til hva som kan ha forårsaket brannen.

Brannmannskaper fra flere omkringliggende brannvesen deltok i slokkingsarbeidet, i tillegg til industribrannmannskaper fra Nortura. Men selv om brannvesenet var til stede med betydelige ressurser, spredde brannen seg i takkonstruksjonen, og det tok flere timer før de hadde flammene under kontroll.