Kontrakten ble skrevet under av viseadminstrerende direktør i Consto Anlegg AS Tor Oskar Rydheim og Jan Helge Egeland som er Statens vegvesens prosjektleder for rehabilitering av riksvegtunnelene i Region sør

Consto Anlegg fikk tunnel-kontrakt i Telemark

Høgenhei-tunnelen rehabiliteres for nesten 47 millioner kroner.

Statens vegvesen har skrevet kontrakt med Consto anlegg AS for rehabilitering av riksveg 354 Høgenhei-tunnelen i Bamble i Telemark.

- Kontrakten er på 46,8 millioner kroner og ble tirsdag ettermiddag skrevet under av viseadminstrerende direktør i Consto Anlegg AS Tor Oskar Rydheim og Jan Helge Egeland som er Statens vegvesens prosjektleder for rehabilitering av riksvegtunnelene i Region sør, melder Statens vegvesen i en pressemelding.

Arbeidene med Høgenhei-tunnelen starter mot slutten av september, og tunnelen blir stengt i omlag ti uker. Hele byggeperioden for Høgenhei-tunnelen er fram til mars 2017. Fra tunnelen åpner igjen i desember til byggeperioden er ferdig blir det kvelds- og natt-arbeid.
All teknisk utrustning skal skiftes.

Det betyr nytt el-anlegg og flere overvåkningskamera med direkte forbindelse til Vegtrafikksentralen. Alt sikkerhetsutstyret skal også skiftes, noe som gjør tunnelen tryggere å ferdes i.

I tillegg skal kjørebanen senkes noe og alt system for overvann og drenering skal skiftes. Tunnelveggene skal også sikres, og vann- og frost-sikringen skal utbedres. Av den grunn stenges tunnelen i omlag to måneder. Arbeidene vil da pågå over store deler av døgnet inne i tunnelen.