Kommunikasjonsleder Statens vegvesen Region midt

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7600 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Region midt
FylkeFlere fylker
StedMolde, evt. Trondheim eller Steinkjer
Søknadsfrist04.09.2016

Vi søker etter en ny leder som kan løfte et av de største og dyktigste kommunikasjonsmiljøene i Midt-Norge til nye høyder. Du vil få store faglige utfordringer og en viktig strategisk rolle i en spennende virksomhet som hele Norge har sterke meninger om. For oss er strategisk bruk av kommunikasjon avgjørende for å nå våre mål. Kommunikasjonstaben er direkte underlagt regionvegsjefen, og består av 9 entusiastiske og faglig sterke kommunikasjonsrådgivere i Molde, Trondheim og Steinkjer. Kommunikasjonsstaben jobber tett på organisasjonen, både strategisk og operativt.

Kommunikasjonsmiljøet i etatens fem regioner og Vegdirektoratet består av over 100 personer som sammen jobber målrettet for at Statens vegvesen skal oppleves som en åpen og brukervennlig kompetanseetat, som med omtanke for menneske og miljø, arbeider for at trafikanter skal komme trygt og effektivt fram.

Hva skal du jobbe med?

  • Du har fagansvar for intern og ekstern kommunikasjon i regionen.
    Du er med på ledermøtene i regionen og er strategisk rådgiver for regionvegsjefen og regionledelsen.
  • Du har personalansvar for kommunikasjonsstaben.
  • Du jobber mye med mediekontakt og strategisk bruk av øvrige kommunikasjonskanaler, med et spesielt fokus på sosiale media.
  • Du samarbeider tett med resten av kommunikasjonsmiljøet i Statens vegvesen både når det gjelder den strategiske plattformen, men også den operative håndteringen av løpende kommunikasjonsutfordringer.

Hvem er du?

  • Du er en samfunnsengasjert og faglig sterk kommunikasjonsrådgiver med svært god kjennskap til offentlig forvaltning, media og politiske prosesser. Erfaring med kommunikasjon knyttet til beredskapsarbeid og krisehåndtering er viktig.
  • Du har allsidig og lang erfaring fra både operativt og strategisk arbeid innen kommunikasjon og/eller media, og kan dokumentere gode resultat. Svært god skriftlig og muntlig fremstillingsevne er en forutsetning. Erfaring med strategisk bruk av sosiale media er viktig. Det er ønskelig at du har ledererfaring.
  • Du har godt humør, skaper tillit, entusiasme og gode samarbeidsrelasjoner i en hektisk og krevende arbeidshverdag. Du har stor arbeidskapasitet og gjennomføringsevne, og evner å jobbe strategisk og strukturert selv om arbeidshverdagen er preget av stor uforutsigbarhet. Personlige egenskaper vil bli tillagt stor vekt.
  • Du har høyere utdanning i relevante fag fra høyskole eller universitet, minimum 3 år. Det er ønskelig med utdanning på Master-nivå. Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, ønsker vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra NOKUT ( www.nokut.no).

Hva tilbyr vi?

Lønn fastsettes etter nærmere avtale i henhold til etatens lønnspolitikk. Fra lønnen trekkes 2 % pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse. Videre kan vi tilby gunstige arbeidstidsordninger, gode pensjons- og forsikringsordninger, samt muligheter for etter- og videreutdanning. Statens vegvesen har egne lederutviklingsprogram og et sterkt fokus på både faglig og personlig utvikling.

Kontorsted for stillingen er primært regionvegkontoret i Molde, men kontorsted ved våre avdelingskontor i Trondheim og Steinkjer kan være aktuelt. Uavhengig av kontorsted må det påregnes omfattende reisevirksomhet.

Har du spørsmål?

Spørsmål om stillingen rettes til regionvegsjef Berit Brendskag Lied, tlf 971 30 087. Søknad med CV sendes via www.vegvesen.no/jobb senest 4. september 2016. Både originale vitnemål og attester og kopier av disse tas med til et eventuelt intervju.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi ønsker medarbeidere av begge kjønn, fra alle aldersgrupper og fra ulike etniske grupper og nasjonaliteter. Vi arbeider dessuten aktivt for å rekruttere flere medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om en søker kan bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli ført opp på søkerlisten. En anmodning om å være unntatt offentlighet må grundig begrunnes i søknaden med hjemmel i § 25 i offentlighetsloven. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge, vil søkeren bli varslet om dette.