Foto: Omsorgsbygg

Lippestad åpnet nytt sanitæranlegg på Solvik Camping

Geir Lippestad er byråd for næring og eierskap. På St. Hansaften åpnet han det nye sanitæranlegget på Solvik Camping.

Solvik Camping har fått nye og moderne sanitæranlegg som også er universelt utformet. Anleggene består av tre bygninger med høy teknisk og arkitektonisk kvalitet, og er blant 25 bygninger som er nominert til Oslo bys arkitekturpris 2016. På St. Hansaften ble anlegget offisielt åpnet av byråd for næring og eierskap, Geir Lippestad.

Bygget eies av Eiendoms- og byfornyelsesetaten, og prosjektet har også fått av midler fra Oslo kommunes handicap-prosjekt, som administreres av Omsorgsbygg. Etatsdirektør Eskil Bråten innledet med å si litt om bygget og historien rundt. Solvik Camping er en campingplass som er spesielt tilrettelagt for personer med en funksjonshemming som gjør det vanskelig å bo på en ordinær campingplass. Plassen drives av Solviks Venner og har vært i driften siden 60-tallet.

Geir Lippestad fulgte opp med rosende ord om anlegget, som huser både toaletter og dusfasiliteter. - Dette er antagelig de fineste toalettene på noen badeplass i hele Oslo, og campingplassen er en viktig sosial arena for alle som ikke så lett kommer seg til campingplasser og badeplasser, mente han.

Etter at Geir Lippestad var ferdig, takket Robert Hovsdal, styreleder i Solviks venner, Oslo kommune for det nye anlegget.