Magne Furuholmen sammen med dronning Sonja under åpningen av Skulpturparken i Akerkvartalet, hovedkontoret til Aker på Fornebu. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Furuholmen med skulpturpark på Fornebu

Skandinavias største keramiske skulpturpark, laget av Magne Furuholmen, er åpnet på Fornebu.

Dronning Sonja sto for åpningen torsdag. Parken er den største samlingen skulpturarbeider laget av en norsk kunstner siden Vigelandsparken, skriver Kongehuset på sin nettside.

Skulpturparken har fått navnet Imprints og ligger utenfor Akers nye hovedkvarter på Fornebu. I den ti mål store parken er det plassert 40 keramiske enkeltelementer alle utført i høybrent fajanse. To enorme krukker på 6 meter som veier 9 tonn hver, danner inngangen og avslutningen på parken.

Magne Furuholmen fortalte selv om prosjektet under åpningen torsdag. Det har tatt ham to år å ferdigstille parken, som er laget på oppdrag fra Kjell Inge Røkke og Aker, skriver Aftenposten. Røkke var selv til stede under åpningen torsdag.

– Målet har vært å lage en park som skal kunne oppleves på ulike vis på ulike tidspunkter, med vann om sommeren og damp på vinteren som et atmosfærisk element, i tillegg til belysning, sier Furuholmen til Aftenposten.