Illustrasjonsfoto: Madeleine Bergheim

Veidekke Industri tar i bruk EBA-kurs

Veidekkeskolen har inngått avtale med Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg (EBA) om å kjøre e-læringskursene Sikker bruk av håndholdt verktøy og Risikovurdering og HMS-regelverk på sin bedriftsinterne e-læringsplattform.

Det skriver EBA i en pressemelding tirsdag.

EBA har etablert www.byggenaringensnettskole.no, og har blant annet utviklet e-læringskurs innen HMS-området for bygg- og anleggsnæringen.

Alle som arbeider med arbeidsutstyr som kan utgjøre en fare for liv eller helse, skal ha gjennomført dokumentert sikkerhetsopplæring for det aktuelle verktøyet. Sammen med en praktisk gjennomgang, tilfredsstiller kurset, ifølge meldingen fra EBA, Sikker bruk av håndholdt verktøy-forskriftskravene for sikkerhetsopplæring av de aktuelle verktøyene.

Det er arbeidsgiver som er ansvarlig for å kunne dokumentere at opplæring er gitt. Når man har gjennomført e-læringskurset, får kursdeltakeren et kursbevis, og bedriften som har kjøpt kurset, kan til enhver tid se hvem som har gjennomført og bestått kurset.

Andreas Osland i Veidekke Industri, sier i pressemeldingen, at de har lagt kursene inn i de interne obligatoriske læringsløpene for de faggruppene der dette er aktuelt.

– Vi tror dette vil øke kvaliteten og gjennomføringsgraden på dokumentert opplæring, sier Osland, og uttaler at han også er interessert i å samarbeide med EBA om å utvikle flere e-læringskurs.