Oslo bystyre strammes opp etter aksjeavsløringer

Direktør i Oslo bystyre foreslår en rekke innstramninger for hovedstadens politikere etter en avsløring om at flere har latt være å opplyse om aksjeeierskap i bystyrets økonomi- og interesseregister.

Blant forslagene fra direktør Siv Songedal er at bystyremedlemmer må opplyse om alle aksjeposter de eier som er verdt mer enn grunnbeløpet i folketrygden, og at styreverv i statlige og kommunale organer og godtgjørelser fra det må oppgis, melder Dagbladet.

I tillegg foreslås det at konsulentoppdrag som har gitt mer enn 50.000 kroner i inntekter fra samme arbeidsgiver, skal oppgis.

En sjekk avisa tidligere har gjort av hvilke aksjeposter representantene hadde ført opp selv, mot opplysninger i Skatteetatens aksjonærregister, viste at flere hadde latt være å opplyse om store aksjeposter.

Kommunal Rapport melder at byråd Geir Lippestad (Ap) sitter i en rekke styrer og eier næringseiendom og aksjer i flere selskaper, men at opplysningene ikke står i eierskapsregisteret til Oslo kommune, slik reglene krever.

– Innsendelse av opplysningene er dessverre forsinket, men sendes inn nå, skriver Lippestads pressekontakt Ninja Sandemose til Kommunal Rapport mandag.

Oslo bystyre vedtok reglene for registrering av økonomiske interesser for ni år siden.