Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Storsatsning på bygging av hurtigladere i 2016

Sammen med blant annet Statoil Fuel & Retail og Renault, vil Grønn Kontakt gjennomføre en storstilt utbygging av hurtigladere for alle typer elbil i 2016.

Utbyggingen starter i mars, og vil først og fremst fokusere på de viktigste hovedveiene og de største byene.

- Vi er allerede godt i gang med planleggingen. Intensjonen vår er å få opp nærmere 80 hurtigladestasjoner fra mars til november neste år, noe som tilsvarer cirka to stasjoner hver eneste uke. Dette er et stor investering som i all hovedsak vil realiseres uten offentlig støtte, sier Ole Henrik Hannisdahl, daglig leder i Grønn Kontakt.

Om kort tid åpner de to første Grønn Kontakt-laderne på Statoil-stasjoner. Disse vil være på Statoil Seljord langs E134, og Statoil Kjerlingland ved E18 Lillesand. Sistnevnte Statoil-stasjon er helt ny, og vil fremstå som en av Statoilkjeden sine flaggskipstasjoner når den åpner i januar.

I løpet av våren vil Grønn Kontakt også etablere hurtiglader på Statoil Hervakrysset ved Gardermoen. Deretter vil det gå slag i slag med målsetting om flere nye hurtigladere i og rundt Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim og Bodø. I tillegg vil også følgende veistrekninger prioriteres:

E18

E6

E39

E16

E134