Produktsjef hjullastere Jarle Bjørløw, markedssjef David Kristianslund og produktsjef gravemaskiner Frode Andersen (fra venstre), jubler for rekordåret 2015.

All time high for Volvo Maskin

Aldri har Volvo Maskin Norge solgt så bra som I 2015.

Markedssjef David Kristianslund jubler for rekordåret som snart er historie. Både nye og brukte maskiner har solgt bedre enn noen gang. Omsetningen har økt betydelig fra i fjor – da var den på snaut 2,4 milliarder kroner.

– Vi har hatt en betydelig salgsøkning fra 2014 da vi solgte 1109 nye maskiner. I år er resultatet langt høyere. Men vi kan ikke gå ut med omsetningstall nå da vi er et børsnotert selskap, sier Kristianslund til Byggeindustrien.

Gravere og hjullastere

Han fremhever spesielt salgsveksten på gravemaskiner og hjullastere.

– Bare av hjullastermodellen L90H (16 tonn) ligger vi an til å selge 80 stykker. Det ser ut til at markedet foretrekker en størrelse større en L70H. Nå er det L90H som er storselgeren i dette segmentet, sier Kristianslund.

Tyngre maskiner selger mer

For øvrig har den generelle veksten i salget vært på de tyngre maskinene – både når det gjelder hjullastere, gravemaskiner og dumpere.

–Når det gjelder minigravere og kompakthjullastere, er salget omtrent som i fjor, sier markedssjefen.

Større serviceapparat

Også starten av 2016 vil begynne bra for Volvo Maskin Norge. Ordrereserven i begynnelsen av det nye året er høyrere enn starten på 2015.

–Det skyldes nok en veldig høy aktivitet i anleggsvirksomheten, og at vi i tillegg har økt markedsandelene våre. I takt med det økte salget, bygger vi også ut serviceapparatet vårt. Vi har åpnet nye serviceverksteder i Haugesund og i Porsgrunn, og har nå til sammen 21 serviceverksteder, sier Kristianslund.

Fortsatt veihøvler igjen

Av nyheter som er rett rundt hjørnet, nevner han en korthekket gravemaskin på rundt 16 tonn.

– Denne blir lansert cirka 20. januar. Ellers vil jeg nevne at vi fortsatt har fire nye veihøvler for salg, og at vi har levert et bra antall av disse maskinene i år. Fabrikken i Shippenburg i USA har sluttet å produsere Volvos veihøvler, så nå er det en siste sjanse til å skaffe seg en last Edition original Volvo veihøvel.

Lavere forbruk

Av de nye gravemaskinene har beltegraverne ECR145EL og ECR235EL solgt godt.

– Først og fremst har disse maskinene fått et nytt og romsligere førerhus, og de har et nytt og forbedret hydraulikksystem. Maskinene har også høyere kapasitet og lavere dieselforbruk enn før, sier produktsjef gravemaskiner Frode Andersen.

På hjulgraversiden er det EW160E som har vært storselgeren.

– Vi har passert 100 ordre med denne modellen siden lanseringen i april i år, sier Andersen.